Επαφές με Υπουργούς για τα μεγάλα έργα της Πελοποννήσου είχε ο Παν. Νίκας

Συναντήσεις με τους Υπουργούς, Υποδομών – Μεταφορών και Πολιτισμού – Αθλητισμού, Κώστα Καραμανλή και Λίνα Μενδώνη, είχε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας, στην Αθήνα.

Για το θέμα του δρόμου Λεύκτρο – Μεγαλόπολη – Αρχαία Ολυμπία (η προμελέτη σκοπιμότητας ολοκληρώθηκε), ο Περιφερειάρχης σε δηλώσεις του στην Τρίπολη, τόνισε ότι υπάρχει η δυνατότητα να χρηματοδοτηθεί το μεγάλο αυτό έργο, μέσω του Ταμείου Δίκαιης Μετάβασης.

Φαίνεται ότι ο οδικός αυτός άξονας θα μελετηθεί και θα προωθηθεί μέσω του προγράμματος της απολιγνιτοποίησης. Πρόκειται για νέα χάραξη οδού υψηλής ποιότητας, με αφετηρία τον ανισόπεδο κόμβο του δρόμου του Μορέα, στην περιοχή της Μεγαλόπολης.

Λεωνίδιο Αρκαδίας

Για τη συνάντηση με την κα. Μενδώνη, ο Παναγιώτης Νίκας, γνωστοποίησε ότι υπήρξε υπογραφή σύμβασης για την αποκατάσταση του καμπαναριού, στον διατηρητέο ναό της Αγίας Κυριακής, στο Λεωνίδιο Κυνουρίας, με δαπάνες από την Περιφέρεια. Επίσης υπήρξε συζήτηση και για τα βασικά ζητήματα της Μεγαλόπολης με βασικό το αρχαίο θέατρο.

Οδική ασφάλεια

Για τα θέματα της οδικής ασφάλειας, ο Παναγιώτης Νίκας, δήλωσε, ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου, θα λάβει γύρω στα 55 εκατ. ευρώ, η πίστωση θα προέλθει απ’ το Ταμείο Ανάκαμψης, για παρεμβάσεις στο εθνικό και στο επαρχιακό οδικό δίκτυο των πέντε Ενοτήτων.

Επαφές με Υπουργούς για τα μεγάλα έργα της Πελοποννήσου είχε ο Παν. Νίκας
www.ppel.gov.gr

Αποκατάσταση πρανών Ισθμού Κορίνθου – περίφραξη

Όσον αφορά στον Ισθμό της Κορίνθου, ο Περιφερειάρχης δήλωσε ότι είναι εφικτός ο στόχος να επαναλειτουργήσει το καλοκαίρι η διώρυγα, με το έργο του Υπουργείου Υποδομών – Μεταφορών, με προϋπολογισμό 33 εκατ. ευρώ.

Ο περιφερειάρχης, υπενθύμισε και το έργο της περίφραξης, εκατέρωθεν της διώρυγας, αλλά και αυτό της κατασκευής πεζοδρομίου, κατά μήκος της δυτικής πλευράς του Ισθμού.

Αξιοποίηση χώρου παλαιάς γραμμής Κορίνθου – Δερβενίου

Τέλος, όσον αφορά στην παρέμβαση εκατέρωθεν της παλαιάς σιδηροδρομικής γραμμής Κορίνθου – Δερβενίου, ο Παναγιώτης Νίκας γνωστοποίησε ότι ήδη έχει παραληφθεί το μάστερ πλαν και προχωρά η διαδικασία για την εκπόνηση μελετών.

Για την υλοποίηση του τμήματος, μέχρι το Λέχαιο, είπε ότι σύντομα θα έχει συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών, Θεόδωρο Σκυλακάκη, για να εξεταστεί η χρηματοδότηση μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης.

Στις συζητήσεις ήταν και ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης, αρμόδιος για τα θέματα της μεταλιγνιτικής Μεγαλόπολης, Χρήστος Λαμπρόπουλος.

Σκληρή κριτική για τα αποτελέσματα των συναντήσεων του περιφερειάρχη στην Αθήνα, άσκησε, μέσω ανακοίνωσης, η παράταξη του Πέτρου Τατούλη.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος