ΕΟΣ Μολάων Λακωνίας: Εξόρμηση στους καταρράκτες Λεπίδας

O Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Mολάων κ Νοτιοανατολικής Λακωνίας (ΕΟΣ ΜΝΑ.Λ), πραγματοποιεί την Κυριακή 01/05 πεζοπορική εξόρμηση στου Καταρράκτες Λεπίδας στον Πάρνωνα. Το φαράγγι της Λεπίδας µε τους επιβλητικούς καταρράκτες του είναι ένα από τα ομορφότερα δημιουργήματα της φύσης.

Κρυμμένοι μέσα σε βαθιά χαράδρα, μεγαλοπρεπείς και επιβλητικοί, κυρίαρχοι σε όλη την περιοχή, ορθώνονται µε το τεράστιο ύψος τους που φτάνει από 45 έως 70 μέτρα.
Οι πηγές των καταρρακτών ξεκινάνε από το οροπέδιο Ξηροκάμπι, ανάμεσα στο χωριό Άγιος Ιωάννης και στην Ιερά Μονή Μαλεβής.

Πεζοπορώντας θα προσεγγίσουμε και του δυο καταρράκτες διασχίζονταν το φαράγγι αλλά και ακολουθώντας το μονοπάτι που παλαιοτέρα ένωνε τα χωριά Άγιο Ιωάννης και Πλάτανος.

Η θέα προς το φαράγγι και την γύρο περιοχή μοναδική. Η περιοχή μυρίζει ρίγανη και φασκόμηλο ενώ τα πλατάνια πάνω στις πέτρες συνθέτουν ένα μοναδικό γραφικό τοπίο.

Ονομάζονται Λεπίδα επειδή οι δυο κάθετοι καταρράκτες είναι στενοί και τα νερά τους λαμποκοπούν στον ήλιο σαν λάμα, σαν λεπίδα.

Η ορεινή πεζοπορία, είναι μια μορφή άσκησης που βοηθά τόσο το σώμα, όσο και το μυαλό και τη ψυχή μας. Ο χρόνος που περνάμε στη φύση είναι καθοριστικός για την ευημερία μας ενώ το συχνό περπάτημα με παρέα συμβάλλει θετικά στην ψυχολογία. Είναι επίσης ο μόνος τρόπος να επισκεφτεί κανείς τόπους για τους οποίους δεν υπάρχει άλλος τρόπος προσέγγισης.

Απαιτείται καλή φυσική κατάσταση και κατάλληλος για την εποχή και το υψόμετρο ρουχισμός. Μαζί μας έχουμε απαραίτητα: ορειβατικά μποτάκια, καπέλο, γυαλιά ηλίου, σακίδιο με τα προσωπικά μας είδη, αρκετό νερό (τουλάχιστον 1 λίτρο), σνακ για ενέργεια (ξηρούς καρπούς – μπάρες ενέργειας – παστέλι – φρούτα) και κυρίως καλή διάθεση και ομαδικό πνεύμα.

Οι ορειβάτες ασκούν τη δραστηριότητα τους αυτή με δική τους ευθύνη και είναι υπόλογοι για την ασφάλειά τους. Οι ενέργειες των ατόμων δεν θα πρέπει να θέτουν σε κίνδυνο τους γύρω τους ούτε και το περιβάλλον.

ΠΡΟΣΟΧΗ! Τηρήστε τις αποστάσεις ασφαλείας τόσο στο σημείο συνάντησης και τον τερματισμό όσο και κατά τη διάρκεια της πεζοπορίας, προκειμένου να αποφύγουμε τον συνωστισμό

Συνάντηση: Αφοί Παναγιωτόπουλοι (παλιό) στους Μολάους στις 08.00 πμ
Για την συμμετοχή απαιτείται τηλεφωνική επικοινωνία με τους συντονιστές, το αργότερο μέχρι Σάββατο μεσημέρι

Ώρες πορείας: 4 Β.Δ: Α+ YΔ 300μ

Συντονιστές: Κυριάκος Κώστας 6937243745 Ανδρέας Κρητικός 6906608616

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος