Εντός Δεκεμβρίου η πρόσκληση για το Επιχειρηματικό Πάρκο της Μεγαλόπολης

Δηλώσεις πραγματοποίησε ο δήμαρχος της Μεγαλόπολης, Κώστας Μιχόπουλος, με αφορμή τις ανακοινώσεις που έγιναν για τα έργα και τις επενδύσεις του Σχεδίου της Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης.

Αισθάνομαι δικαιωμένος για τον αγώνα των δύο ετών και οι σημερινές ανακοινώσεις μας δίνουν αισιοδοξία ότι η Μεγαλόπολη μπήκε στον χάρτη της ανάπτυξης και της ευημερίας “, είπε, μεταξύ άλλων ο δήμαρχος. Συνέχισε, λέγοντας τα εξής : (…) Καταφέραμε να γίνουν πράξη οι φυλακές στη Μεγαλόπολη, τα δύο επιχειρηματικά πάρκα, στο Ψαθί και στην Πλάκα, να ξεκινήσουν άμεσα, επίσης, ανακοινώθηκαν οι μεγάλες δημόσιες επενδύσεις, που αφορούν, το Αρχαιολογικό Μουσείο, το Αρχαίο Θέατρο και άλλες μικρές και μεγάλες επενδύσεις για την περιοχή μας “. Ο δήμαρχος, ευχαρίστησε, όλους όσους συνέβαλαν για όλα αυτά και ζήτησε απ’ τους αρμοδίους, να μην υπάρξουν καθυστερήσεις.

Εκτός απ’ τις προσκλήσεις οικονομικής στήριξης επιχειρήσεων, το θέμα των επιχειρηματικών πάρκων της Μεγαλόπολης, είναι κάτι που απασχολεί την περιοχή, αφού, οι επιχειρήσεις που θα εγκατασταθούν εκεί, θα δώσουν νέες θέσεις εργασίας. Είναι ένα πολύ σοβαρό και κομβικής σημασίας θέμα, αφού, τα εργοστάσια αυτά, αναμένεται να δώσουν εργασία σε αρκετό κόσμο. Μετά το γρήγορο κλείσιμο των λιγνιτικών μονάδων, η Μεγαλόπολη, βίωσε και βιώνει, σοβαρά προβλήματα και στην κυριολεξία, συρρικνώνεται πληθυσμιακά. Πολλοί την χαρακτηρίζουν, πλέον, ως ένα ” μεγάλο χωριό ”.

Με ανάρτηση του, ο βουλευτής Αρκαδίας και Υφυπουργός Παιδείας, Κώστας Βλάσης ανέφερε, ότι, εντός αυτού του μήνα, θα βγει η πρόσκληση για το επιχειρηματικό πάρκο. Κάτι πολύ σημαντικό, αφού, η υποδομή αυτή, αναμένεται να οδηγήσει σε εγκατάσταση επιχειρηματικών ομίλων. Τα θέματα αυτά, άργησαν, αφού, πρώτα, έπρεπε να λυθούν ζητήματα χωροταξίας, πολεοδομικών σχεδίων, αδειοδοτήσεων και Προεδρικών Διαταγμάτων.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος