Εντοπίστηκε κρούσμα μετάλλαξης “Όμικρον” και στη Λακωνία

Το πρώτο κρούσμα της μετάλλαξης Όμικρον του Covid-19, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, επιβεβαιώθηκε την Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου στη Σπάρτη μετά τον μοριακό έλεγχο ανίχνευσης του κορονοϊού και τα εργαστηριακά αποτελέσματα.

Ο άνδρας που βρίσκεται ήδη σε καραντίνα, δεν έχει γίνει γνωστό αν είχε ταξιδέψει στο εξωτερικό.

Όπως προβλέπεται, ειδικό κλιμάκιο του ΕΟΔΥ θα προχωρήσει σε περαιτέρω διερεύνηση.

Όπως προκύπτει από το σύνολο των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στη Λακωνία, που τις τελευταίες τέσσερις μέρες, από 11 έως 14 Δεκεμβρίου, ανήλθαν σε 279, η κατάσταση είναι ανησυχητική.

Ο επιδημιολογικός χάρτης της Πολιτικής Προστασίας που θα επικαιροποιηθεί σήμερα Πέμπτη 16/12 θα αναβαθμίσει τη Λακωνία στο βαθύ κόκκινο, εξαιτίας του δείκτη θετικότητας και του βαθμού μετάδοσης.

Πάντως με τα μέχρι σήμερα δεδομένα το επίπεδο 5 στον επιδημιολογικό χάρτη δεν σηματοδοτεί τη λήψη επιπλέον μέτρων από εκείνα, που ισχύουν σε επίπεδο χώρας.

ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΗΣΟΥ

Στην Περιφέρεια Πελοποννήσου την Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου, καταγράφηκαν 195 κρούσματα, με τον αριθμό των συνολικά προσβληθέντων από την αρχή της πανδημίας να φθάνει πλέον τους 38.970.

Ειδικότερα στην Π.Ε. Αργολίδας καταγράφηκαν 32, στην Π.Ε. Αρκαδίας 24, στην Π.Ε. Κορινθίας 50, στην Π.Ε. Λακωνίας 65 και στην Π.Ε. Μεσσηνίας 64.

ΝΟΣΗΛΕΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Στα νοσοκομεία covid-19 της Περιφέρειας νοσηλεύονταν -μέχρι και χθες συνολικά 204 άτομα (τα 10 σε ΜΕΘ) και συγκεκριμένα, στο Νοσοκομείο Άργους 16, Ναυπλίου 11, Τρίπολης 24, Κορίνθου 60 (τα 6 στη ΜΕΘ), στο Νοσοκομείο Σπάρτης 27 και στο Νοσοκομείο Καλαμάτας 66 (τα 4 στη ΜΕΘ).

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος