Έντεκα ηλεκτρικά αυτοκίνητα διαθέτει η Περιφέρεια Πελοποννήσου

Array

“Αποτελεί αναγκαιότητα η μετάβαση στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα είναι πάντα αρωγός στις πρωτοποριακές δράσεις και στις ιδέες νέων ανθρώπων προς αυτή την κατεύθυνση”.

Αυτό, τόνισε, μεταξύ άλλων, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας, σε εκδήλωση που έγινε στην Καλαμάτα για την ηλεκτροκίνηση.

Αναφερόμενος, τέλος, στο θέμα της ηλεκτροκίνησης, ο περιφερειάρχης επισήμανε ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου, διαθέτει, συνολικά, 11 ηλεκτρικά αυτοκίνητα, τα 2 που προμηθεύτηκε μέσω ευρωπαϊκών προγραμμάτων, καθώς και άλλα 9 που έχει αγοράσει με δικά της χρήματα και τα έχει διαθέσει για τις ανάγκες των υπηρεσιών της και στις πέντε Περιφερειακές Ενότητες (Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας).

Τόνισε, παράλληλα, ότι αποτελεί στόχο της Περιφέρειας, η σταδιακή αντικατάσταση όλων των ρυπογόνων και παλιάς τεχνολογίας οχημάτων της, με ηλεκτρικά οχήματα.

Ο Παναγιώτης Νίκας, τόνισε ακόμα, ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου, είναι τρίτη πανελλαδικά – μετά την Αττική και την Κεντρική Μακεδονία – στην ανάπτυξη, δημοσίως προσβάσιμων φορτιστών ηλεκτρικών οχημάτων, ενώ αξιοποιώντας ευρωπαϊκά προγράμματα, εγκατέστησε – και ήδη λειτουργούν – 7 δημόσιοι προσβάσιμοι σταθμοί φόρτισης, στην Τρίπολη, στην Καλαμάτα (2), στον Ισθμό, στο Λουτράκι, στο Ναύπλιο και στη Σπάρτη.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος