Ενημερωτική εκδήλωση έγινε στην Τρίπολη με αφορμή την παγκόσμια ημέρα κατά του καπνίσματος.
Διοργανωτής της ημερίδας, ήταν η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία και ο δήμος της Τρίπολης. Οι επιστήμονες – ομιλητές, στάθηκαν στα θέματα της πρόληψης και της υποστήριξης των ανθρώπων που αντιμετωπίζουν τη “νόσο” (ο καπνιστής νοσεί). Ειδική αναφορά έγινε εκεί που υπάρχει έντονα το πρόβλημα: στους νέους και μάλιστα στους εφήβους.
Τίτλος της εκδήλωσης ήταν “Αναπνέοντας ελεύθερα, η υγεία στα χέρια της κοινωνίας”.
Οι ειδικοί επιστήμονες παρουσίασαν τις νεότερες έρευνες και τα νεότερα επιστημονικά δεδομένα, ενώ ανέδειξαν τη σημασία της έγκυρης ενημέρωσης για την εμπέδωση της επιλογής ενός υγιούς τρόπου ζωής και διατροφής. Μέσα από μία τέτοια συμπεριφορά, μπορεί να προχωρήσει και η απαλλαγή από τον εθισμό του καπνού. “Θέλουμε για όλους τους νέους, για όλο τον κόσμο, ένα μέλλον, χωρίς νικοτίνη”, είπαν οι ομιλητές.
Στην ημερίδα, παρευρέθηκε και χαιρέτισε ο δήμαρχος Τρίπολης και γιατρός, Κώστας Τζιούμης. Επίσης, μίλησε ο πρόεδρος του παραρτήματος Αρκαδίας της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, δημοτικός σύμβουλος και αντιδήμαρχος, Βασίλης Βαρδιάμπασης. Η ψυχολόγος, Χαρά Αντωνοπούλου ανέλυσε την ψυχολογική αντιμετώπιση του καπνίσματος, ενώ ο κ. Αλέξιος Βουρδουνιώ ωτορινολαρυγγολόγος -χειρουργός, μίλησε για το κάπνισμα και τα ζητήματα της ωτορινολαρυγγολογίας.
Επίσης, μίλησαν οι Χάρης Αναγνωστάκος (πνευμονολόγος – φυματιολόγος) και Κώστας Κιντής (καρδιολόγος, Επιμ. Α Καρδιολογικής κλινικής Παναρκαδικού Νοσοκομείου Τρίπολης). Ο πρώτος μίλησε για τις θεραπευτικές προσεγγίσεις για τη διακοπή του καπνίσματος και ο δεύτερος για τις επιπτώσεις του καπνίσματος στο καρδιαγγειακό σύστημα. Ακολούθησε συζήτηση και εξαγωγή συμπερασμάτων.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος