Ελληνική Λύση: Ερώτηση για θέμα που αφορά το Σπαθοβούνι Κορινθίας

Ερώτηση για θέματα που έχουν να κάνουν με την περιοχή του Σπαθοβουνίου Κορινθίας, κατέθεσε προς τους αρμόδιους υπουργούς, ο βουλευτής και πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος.

Το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

“Σύμφωνα με διαμαρτυρίες αγροτών της περιοχής Σπαθοβουνίου Κορινθίας που μας προωθήθηκαν αλλά και σύμφωνα με τοπικό δημοσίευμα ηλεκτρονικού τύπου της 27ης Μαΐου 2020, οι αγρότες της παραπάνω περιοχής βρίσκονται σε απόγνωση, λόγω των πλημμυρών.

Όταν οι βροχοπτώσεις είναι έντονες στην περιοχή, τα νερά της βροχής κατακλύζουν τα χωράφια, τα οποία κείτονται αμφίπλευρα του Αυτοκινητοδρόμου Κορίνθου-Τρίπολης, στο ύψος του Σπαθοβουνίου, διότι δεν έχουν κατασκευαστεί αντιπλημμυρικά έργα απορροής των ομβρίων υδάτων σε κατάλληλα σημεία επί του εκεί Αυτοκινητοδρόμου από την Εταιρεία εκμετάλλευσης αυτού.

Αποτέλεσμα είναι τα ανεξέλεγκτα απορρέοντα όμβρια ύδατα από τον εν λόγω αυτοκινητόδρομο να μετατρέπουν συχνά τα παρακείμενα χωράφια σε βαλτώδεις εκτάσεις.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτώνται οι κ. κ. Υπουργοί:

Προτίθεσθε να επιληφθείτε αρμόδια, προκειμένου να προβλεφθεί υποδομή για την απομάκρυνση των ομβρίων υδάτων στο οδικό δίκτυο της παραπάνω περιοχής, αφού η έλλειψή της προκαλεί τραγικές καταστροφές στις παρακείμενες αγροτικές εκτάσεις, όποτε ενσκήπτουν έντονες βροχοπτώσεις, με αποτέλεσμα να οδηγούνται οι ντόπιοι αγρότες σε απελπισία, μη μπορώντας, ούτε να εργαστούν στη γη τους, ούτε να αποκομίσουν, μετά από κόπους και έξοδα, την αναμενόμενη συγκομιδή”;

πηγή φωτό: ερτ (αρχείο)

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ