Εξιχνίαση κλοπών στο δήμο Ερμιονίδας – Δύο συλλήψεις

Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από μεθοδική έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Ερμιονίδας, 4 περιπτώσεις κλοπών και αποπειρών αυτών, στην ευρύτερη περιοχή του δήμου Ερμιονίδας.

Για τις υποθέσεις αυτές, συνελήφθησαν, σε τοπικές κοινότητες του Δήμου Άργους – Μυκηνών και του Δήμου Τρίπολης, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ερμιονίδας, σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άργους – Μυκηνών, της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος Αργολίδας, του Τμήματος Ασφάλειας Τρίπολης και της Ομάδας Ειδικών Ελέγχων Αρκαδίας, 2 ημεδαποί, ηλικίας 31 και 47 ετών, αντίστοιχα.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση,  διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και αποπειρών αυτών και απάτη, η οποία περιλαμβάνει και άγνωστο συνεργό τους.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της εμπεριστατωμένης αστυνομικής διερεύνησης, που διεξήχθη από το Αστυνομικό Τμήμα Ερμιονίδας, αξιοποιώντας κατάλληλα συνδυαστικά στοιχεία, αλλά και αποτελέσματα φυσικών και τεχνικών μεθόδων, προέκυψε ότι οι πιο πάνω, κατά το χρονικό διάστημα από την 21.11.2023 έως και την 7.12.2023, στην ευρύτερη περιοχή του δήμου Ερμιονίδας, διέπραξαν 2 περιπτώσεις κλοπών και μία περίπτωση απόπειρας κλοπής σε οικίες, καθώς και μία περίπτωση κλοπής σε όχημα.

Από την παραπάνω εγκληματική τους δράση, είχαν αφαιρέσει, μεταξύ άλλων,  χρήματα, χρυσαφικά και κοσμήματα, η συνολική αξία των οποίων ξεπερνά το ποσό των 13.000 ευρώ, σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες τους.

Τέλος, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε οικίες τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν,ενδύματα που φορούσαν κατά τη διάπραξη των κλοπών, διάφορα χρυσαφικά και κοσμήματα, ένα κινητό τηλέφωνο και ένα όχημα, ως μέσο τέλεσης αξιόποινων πράξεων.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο συνεχίζονται από το Αστυνομικό Τμήμα Ερμιονίδας, για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος