Έκλεβαν σπίτια στην Αργολίδα – Εξιχνιάστηκε εγκληματική οργάνωση

Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από μεθοδική έρευνα του Τμήματος Ασφάλειας Ναυπλίου, 9 περιπτώσεις κλοπών και αποπειρών αυτών, στο Ναύπλιο και το Λυγουριό.

Για τις υποθέσεις αυτές, συνελήφθησαν σε τοπική κοινότητα του Δήμου Άργους – Μυκηνών, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Ναυπλίου, τρεις ημεδαποί, ηλικίας 20, 19 και 31 ετών, ενώ κατηγορούνται ακόμη τρεις ημεδαποί, ηλικίας 19 και 18 ετών, καθώς και ανήλικος ημεδαπός.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και αποπειρών αυτών.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της εμπεριστατωμένης αστυνομικής διερεύνησης, που διεξήχθη από το Τμήμα Ασφάλειας Ναυπλίου, αξιοποιώντας κατάλληλα συνδυαστικά στοιχεία, αλλά και αποτελέσματα φυσικών και τεχνικών μεθόδων, προέκυψε ότι οι πιο πάνω, κατά το χρονικό διάστημα από την 6.7.2023 έως και την 7.9.2023, στο Ναύπλιο και το Λυγουριό, διέπραξαν 5 περιπτώσεις κλοπών και 3 περιπτώσεις απόπειρας κλοπών σε οικίες, καθώς και μία περίπτωση κλοπής οχήματος.

Από την παραπάνω εγκληματική τους δράση, είχαν αφαιρέσει, μεταξύ άλλων, χρήματα και χρυσαφικά, η συνολική αξία των οποίων ξεπερνά το ποσό των 25.000 ευρώ, σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες τους.

Τέλος, στην κατοχή τους, καθώς και σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε οικίες τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 4 κινητά τηλέφωνα, διαρρηκτικά εργαλεία, ενδύματα που φορούσαν κατά τη διάπραξη των κλοπών, το χρηματικό ποσό των 2.256 ευρώ, διάφορα κοσμήματα και 3 οχήματα, ως μέσα τέλεσης αξιόποινων πράξεων.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφάλειας Ναυπλίου, για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος