Ειδήσεις απ’ την ΕΡΤ Τρίπολης

* Το Δημοτικό Συμβούλιο Επιδαύρου συνεδρίασε εκτάκτως με θέμα την επικείμενη παύση λειτουργίας της Τράπεζας Πειραιώς στο Λυγουριό και σχεδιασμός δράσεων για την ακύρωση της απόφασης”.Το Δημοτικό Συμβούλιο ομόφωνα έκρινε σοβαρότατο το θέμα παύσης λειτουργίας του μοναδικού Τραπεζικού Ιδρύματος που λειτουργεί στον Δήμο Επιδαύρου και αποφάσισε τις περαιτέρω ενέργειες στις οποίες θα προβεί προκειμένου να ακυρωθεί η απόφαση αυτή, από την οποία πλήττεται ανεπανόρθωτα, κοινωνικά και οικονομικά η περιοχή.

* Την άμεση αποκατάσταση της κυκλοφοριακής σήμανσης «προς Ναύπλιο», στο ύψος του αυτοκινητοδρόμου, Αθήνα-Πάτρα στο ύψος του κόμβου της αρχ. Κορίνθου και προς τις δύο κατευθύνσεις, ζητά με επιστολή του προς το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και την ΄΄Ολυμπία Οδό΄΄, ο Δήμαρχος Ναυπλίου Δημήτρης Κωστούρος, βασιζόμενος τόσο σε παλαιότερη έκθεση των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου, όσο και σε πρόσφατη επιστολή 250 Ναυπλιέων σχετική με το πρόβλημα αυτό.
Η ελλιπής σήμανση «προς Ναύπλιο» οδηγεί σε απίστευτη ταλαιπωρία εκατοντάδες οδηγούς που αγνοούν που θα πρέπει να στρίψουν με προορισμό το Ναύπλιο και την ευρύτερη της αργολικής πρωτεύουσας περιοχή

*Ο Δήμος Ναυπλίου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, κάθε χρόνο τιμά την γυναίκα στο πρόσωπο συμπολιτισσών που έχουν διακριθεί στην δουλειά τους ή στην προσφορά τους στην πόλη.Με την ευκαιρία του φετινού εορτασμού, ο Δήμαρχος Δημήτρης Κωστούρος, θα τιμήσει την κ. Άλκηστη Παπαδημητρίου, σε ειδική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του Βουλευτικού, αύριο , στις 19.00 το βράδυ.Η Άλκηστις Παπαδημητρίου, Διευθύντρια της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αργολίδας θα τιμηθεί για το αρχαιολογικό και ανασκαφικό της έργο, για το σεβασμό της στην ιστορία του τόπου για την προσφορά της στον πολιτισμό αλλά και την αμέριστη βοήθειά και συμπαράσταση στην προσπάθεια του δήμου για ανάδειξη και διάδοση της πολιτιστικής κληρονομιάς.

* Ο Σύλλογος στήριξης καρκινοπαθών Αργολίδας “Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ”, αύριο στις 6:00 μ.μ., στα γραφεία του συλλόγου του επί της οδού Γούναρη 47 στο Άργος, διοργανώνει αφιέρωμα στις δυνατές διαδρομές των γυναικών, που γιορτάζουν στις 8 του Μάρτη!

* Το Περιφερειακό Τμήμα Ναυπλίου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του για μία διαρκή επιμόρφωση σε θέματα υγείας και όχι μόνο, τόσο των εθελοντών και εθελοντριών του όσο και όλων ανεξαιρέτως, διοργανώνει ομιλίες και συζητήσεις την πρώτη Τετάρτη κάθε μήνα, οι οποίες γίνονται στα γραφεία του Β. Κωνσταντίνου 15, στο Μεγάλο Δρόμο του Ναυπλίου.

* Σήμερα στις 6 το απόγευμα, η εκδήλωση αφιερώνεται στον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας. Έτσι η έφορος του τμήματος Νοσηλευτικής Ναυπλίου κ. Ιωάννα Δαρσακλή, θα παρουσιάσει την προσφορά και δράση της γυναίκας, και η εθελόντρια κ. Ερασμία Ηλιοπούλου θα διαβάσει λογοτεχνικά κείμενα που αναφέρονται στην γυναίκα. Θα ακολουθήσει συζήτηση και μουσική.

* Η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας, σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Α΄θμιας & Β΄θμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας, σας προσκαλούν στην Ημερίδα που διοργανώνει με Θέμα: «Επίκαιρα θέματα σχετικά με νοσήματα στη σχολική κοινότητα» την Παρασκευή 9 Μαρτίου και ώρα 10:00 π.μ στην αίθουσα του Βουλευτικού, στο Ναύπλιο.

* Ημερίδα με θέμα «Διαχείριση μαζικών καταστροφών –Αντιμετώπιση σεισμού σε σχολική μονάδα», διοργανώνει ο Δήμος Ναυπλίου, σε συνεργασία με το Δημόσιο Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης Ναυπλίου ,το Σάββατο 10 Μαρτίου , από τις 10.00 το πρωί έως τις 18.00 το απόγευμα, στις εγκαταστάσεις του ΕΠΑΛ Ναυπλίου, στην Άρια.Την επιστημονική επιμέλεια της ημερίδας αναλαμβάνει το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Ιατρικής Σχολής του Ε.Κ.Π.Α «Διεθνής Ιατρική-Διαχείριση Κρίσεων Υγείας».

* Η δημοτική παράταξη “Ενεργοί δημότες Επιδαύρου”, διοργανώνει ανοικτή συγκέντρωση – συζήτηση με θέματα:
Απολογισμός πεπραγμένων δημοτικής θητείας 2017
Συζήτηση – προτάσεις – προβλήματα Τοπικών Κοινοτήτων
Η συγκέντρωση θα γίνει αύριο στις 19.30 στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Αγίου Νικολάου, στο Λυγουριό.

*Το τρίτο Φεστιβάλ Κιθάρας, το οποίο διοργανώνεται με την υποστήριξη του Δήμου Ναυπλίου, θα πραγματοποιηθεί και φέτος από τις 9 έως τις 11 Μαρτίου στην αίθουσα του Βουλευτικού στο Ναύπλιο. Το Φεστιβάλ Κιθάρας Πελοποννήσου, το οποίο οργανώνεται από το Σύλλογο Ελλήνων Κιθαριστών, το Ωδείο Ναυπλίου Αγγελικής Μαυρούλη και το ΔΟΠΠΑΤ, είναι ένα φεστιβάλ το οποίο περιλαμβάνει διαγωνισμό κιθάρας, συναυλίες αλλά και σεμινάρια όλων των επιπέδων. Στο Φεστιβάλ Κιθάρας παίρνουν μέρος παιδιά από 8 ετών και άνω από όλα τα ενδιαφερόμενα ωδεία και τους καθηγητές της περιοχής.Να σημειωθεί , ότι στο πλαίσιο του φεστιβάλ θα διδάξουν διακεκριμένοι καθηγητές, μεταξύ των οποίων ο Μιχάλης Σουρβίνος και η Κατερίνα Καρυώτη. Καλλιτεχνικός Διευθυντής είναι ο Μιχάλης Σουρβίνος .Επίσημος προσκεκλημένος της διοργάνωσης είναι ο Αντώνης Κόιζας ενώ η Κιθαριστική Ορχήστρα Πελοποννήσου θα εμφανιστεί και τις δύο ημέρες.

*Ο Δήμος Άργους Μυκηνών και η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Άργους Μυκηνών, παρουσιάζουν τη «Λυρική» Αντιγόνη του Σοφοκλή, στην αίθουσα τέχνης και πολιτισμού ¨Μέγας Αλέξανδρος¨, το Σάββατο 10 Μαρτίου και ώρα 20:30. Πρόκειται για μια παράσταση της Αντιγόνης σε μορφή αναλογίου όπου ο μουσικός που ανεβίωσε την τεχνική της αρχαίας λύρας (Νίκος Ξανθούλης), η χορεύτρια που ειδικεύθηκε στον αρχαίο χορό (Θάλεια – Μαρί Παπαδοπούλου), ο σκηνοθέτης που έχει ασχοληθεί με την ερμηνευτική και ερευνητική προσέγγιση του αρχαίου δράματος (Νικόλας Ταρατόρης) και η ηθοποιός που βραβεύτηκε για την ερμηνεία της στο ρόλο της Αντιγόνης στη Μόσχα (Δώρα Γιαννίτση) ερμηνεύουν το έργο του Σοφοκλή σε μια διαφορετική προσέγγιση και αναδεικνύουν τη σχέση του λόγου με τη μουσική. Η μετάφραση είναι του Ανδρέα Χ. Ζούλα.

* Το Λύκειο Επιδαύρου – Διεθνές θερινό σχολείο Αρχαίου Δράματος, μετά την επιτυχημένη πρώτη χρονιά λειτουργίας του με 121 σπουδαστές και αποφοίτους Δραματικών Σχολών, Ακαδημιών Θεάτρου και Τμημάτων Θεατρικών Σπουδών από 11 χώρες του κόσμου, συνεχίζεται φέτος για δεύτερη χρονιά και θα πραγματοποιηθεί σε δύο κύκλους (2-16 Ιουλίου και 18 Ιουλίου – 1 Αυγούστου).
Οι αιτήσεις συμμετοχής για τη φετινή διοργάνωση άνοιξαν. Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν την ιστοσελίδα του Ελληνικού Φεστιβάλ. Ο εκπαιδευτικός θεσμός του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου υλοποιείται υπό την αιγίδα και τη στήριξη του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, σε σύμπραξη με το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και την υποστήριξη του δήμου Επιδαύρου.

*Tην Παρασκευή 9 Μαρτίου στις 7 μ.μ. ο πολυχώρος ΦΟΥΓΑΡΟ , στο Ναύπλιο, υποδέχεται για μια και μοναδική συναυλία την ορχήστρα του Λυκείου Irondale από το New Brighton στη Μινεσότα της Αμερικής!To Irondale High School είναι δημόσιο σχολείο που ιδρύθηκε το 1967 και κάθε χρόνο εκπονεί ένα πρόγραμμα που περιλαμβάνει οργανική, χορωδιακή και ορχηστρική μουσική. Τα μουσικά του σχήματα εκτελούν κομμάτια από την Κλασσική έως και την Μοντέρνα Μουσική! Η ορχήστρα αυτή παίρνει συνεχώς διακρίσεις από το 1980 και έχει ταξιδέψει ευρύτατα σ’ όλη την Ευρώπη αλλά και πέραν αυτής…

“2ος Αγώνας Αξιών”, θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 11 Μαρτίου, στο Άργος και είναι αφιερωμένος πάντα στην Ημέρα Σκέψεως, που εορτάζεται από τους απανταχού Προσκόπους (στις 22 Φεβρουαρίου) και στις Αξίες που εξακολουθούν να είναι για όλους εμάς φάροι άσβεστοι στο διάβα της ζωής.Πρόκειται μια όμορφη διαδρομή που ενώνει δυο κομβικά ιστορικά και πολιτιστικά μνημεία του τόπου του Αρχαίου Θεάτρου Άργους και της Πυραμίδας του Ελληνικού. Η εκκίνηση είναι αι προγραμματισμένη την Κυριακή στις 10 π.μ., στο αρχαίο θέατρο Άργους

σύνταξη ειδήσεων
Γιάννης Γαλανόπουλος

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ