Ειδήσεις απ’ την ΕΡΤ Τρίπολης

* Σημαντικά ερωτήματα έθεσε ο βουλευτής Αργολίδας του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Γκιόλας, στον πρόεδρο της Ρυθμιστικής Αρχής Λιμένων στο πλαίσιο ενημέρωσης της επιτροπής θεσμών και διαφάνειας.

*Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός, κατέθεσε στη Βουλή Ερώτηση προς τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Κ. Γαβρόγλου με θέμα τα σοβαρά λειτουργικά προβλήματα λόγω έλλειψης διοικητικού προσωπικού στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας.

*Τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Άργους- Μυκηνών, θα πραγματοποιηθεί στο Δημαρχιακό Κατάστημα, στην αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου (Οδός Καποδιστρίου αριθ. 9 – ισόγειο), σήμερα στις 2 μ.μ. με 17 θέματα στην ημερήσια διάταξη.

*Στις 19 του μήνα, εκπρόσωποι φορέων του νομού και αντιπροσωπεία της ΄΄Πρωτοβουλίας Πολιτών για την Επαναλειτουργία Τώρα του Τραίνου στην Αργολίδα΄΄, θα συναντηθούν με τον διευθυντή επιβατικών μεταφορών κ. Τόλια.
Από την πλευρά της Πρωτοβουλίας, θα υπάρξει ενημέρωση για την πρόταση επαναλειτουργίας της γραμμής Κόρινθος – Μυκήνες – Άργος – Ναύπλιο, των μέχρι τώρα ενεργειών (μελέτη βιωσιμότητας κ.α) για την επίτευξη του σκοπού, ζητώντας από την διοίκηση της εταιρείας να παρουσιάσει τις προθέσεις της όσον αφορά το αίτημα της επανεκκίνησης του τραίνου.

* Αναγνωρίζοντας την ανάγκη στέγασης των δραστηριοτήτων του Μουσικού σχολείου Αργολίδας, όπως αυτή εκφράσθηκε από το Σύλλογο γονέων και κηδεμόνων και το σύλλογο διδασκόντων του σχολείου, ο Δήμος Ναυπλίου προχώρησε μετά από συνοπτικό διαγωνισμό στην προμήθεια προκατασκευασμένης αίθουσας.Ήδη η Αίθουσα τοποθετήθηκε στον αύλειο χώρο του σχολείου και είναι έτοιμη να υποδεχτεί τους μαθητές, στη νέα σχολική χρονιά.

*Ο Δήμος Ερμιονίδας, σε συνεργασία με την Ανώνυμη Αναπτυξιακή Εταιρεία Ο.Τ.Α. ΠΕΤΑ, θα παρουσιάσει τις ιδρυτικές αρχές και τους στόχους του Συμφώνου Δημάρχων, καθώς και τα οφέλη που απορρέουν.Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 15 του μήνα, 1.30μμ στο Πνευματικό Κέντρο Ερμιόνης, για τους δημότες από την συμμετοχή του Δήμου Ερμιονίδας.
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα παρουσιαστεί το Σχέδιο Δράσης Αειφόρου Ενέργειας (Σ.Δ.Α.Ε) του Δήμου, ενώ θα ακολουθήσει ενημερωτική ημερίδα με θέμα «Ημέρα για την Ενέργεια».

* Η παρουσίαση των ΄΄Δρόμων Πολιτισμού 2018΄΄ , στην Αργολίδα έγινε στο Άργος.Πρόκειται για τη δεύτερη, κατά σειρά, πολιτιστική διοργάνωση της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου και με ΄΄πρωταγωνιστές΄΄ τους πολιτιστικούς φορείς της Αργολίδας.Από 1-30 Ιουλίου σε όλο το νομό, από τη μια άκρη ως την άλλη, δεκάδες σύλλογοι, σωματεία, φορείς και μεμονωμένοι καλλιτέχνες θα ΄΄ανταμώσουν΄΄ σε εκδηλώσεις που περιλαμβάνουν μουσική, θέατρο, χορό, εικαστικά δρώμενα και πολλές άλλες δραστηριότητες. Περισσότερες από 50 εκδηλώσεις σε πάνω από 40 χώρους προβλέπει το φετινό πρόγραμμα που στόχο έχει την ανάδειξη της ερασιτεχνικής δημιουργίας και των τοπικών δυνάμεων πολιτισμού.Στην παρουσίαση παρέστη ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης ο οποίος αναφέρθηκε στη σημασία της πολιτισμικής δράσης σε όλη της Πελοπόννησο, στην ανάδειξη των μνημείων , ενώ ανακοίνωσε ότι στο άμεσο πρόγραμμα της περιφερειακής αρχής είναι η περεταίρω ανάδειξη του Αρχαιολογικού Μουσείου Άργους.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Τάσος Χειβιδόπουλος ανέλυσε τη φιλοσοφία των ΄΄ ΄΄Δρόμων Πολιτισμού΄΄ και παρουσίασε το πρόγραμμα εκδηλώσεων που θα γίνουν σε όλο το νομό ενώ τόνισε την ουσιαστική συμβολή της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας με την παραχώρηση μνημείων και αρχαιολογικών χώρων για τα πολιτιστικά γεγονότα.
Άλλωστε και η ίδια η προϊσταμένη της Εφορίας Αρχαιοτήτων κ. Άλκηστις Παπαδημητρίου επισήμανε ότι αυτή είναι η βούληση και της ιδίας και του ΥΠ. ΠΟ. , το άνοιγμα δηλ, των μνημείων στην κοινωνία.
Για τη φετινή διοργάνωση μίλησαν επίσης οι αντιπεριφερειάρχες Ελένη Παναγιωτοπούλου –Κωνσταντίνα Νικολάκου και οι περιφερειακοί σύμβουλοι Γιάννης Σαρρής –Φάνης Στεφανόπουλος.
Ν α σημειωθεί ότι υπάρχει στενή συνεργασία με το σύλλογο ΄΄ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ΄΄ της κ. Μαριάννας Βαρδινογιάννη και μέσα από τις εκδηλώσεις θα γίνει μεγάλη καμπάνια για την προσφορά μυελού των οστών.

* Περιφερειακό Διαγωνισμό Ολυμπιάδας Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Πελοποννήσου 2018, συνδιοργανώνει ο Δήμος Ναυπλιέων με τον Σχολικό Σύμβουλο Πληροφορικής Σταύρο Κωτσάκη, ως υπεύθυνο του WRO Hellas στην Πελοπόννησο, με την υποστήριξη των Διευθύνσεων Δευτεροβάθμιας και Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας και σε συνεργασία με το μη κερδοσκοπικό Οργανισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής & Επιστήμης WRO .Ο διαγωνισμός Ολυμπιάδας Εκπαιδευτικής Ρομποτικής θα διεξαχθεί στο Ναύπλιο την Κυριακή 17 Ιουνίου 2018 και ώρα προσέλευσης 9:30 π.μ. στον χώρο ζωής και τέχνης, «Φουγάρο» Hellas.
Το φετινό θέμα της Ολυμπιάδας Εκπαιδευτικής Ρομποτικής W.R.O έχει τίτλο «Food Matters» και εστιάζει στους τρόπους με τους οποίους καλλιεργούνται, διανέμονται και καταναλώνονται τα τρόφιμα.

*Ολοκληρώνεται το 2ο Εφηβικό δημιουργικό «Τρίστρατο» Τέχνης, την Παρασκευή 15 Ιουνίου ώρα 18:30, με γιορτή που φιλοξενεί το Φουγάρο. Η εκδήλωση διοργανώνεται από τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Αργολίδας δια του Υπευθύνου Σχολικών Δραστηριοτήτων, σε συνεργασία με το Φουγάρο και τελεί υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας και του Δήμου Ναυπλίου.
Η αρχή θα γίνει με την παρουσίαση των μικροδιηγημάτων και η συνέχεια με την παρουσίαση των ταινιών μικρού μήκους που δημιούργησαν οι μαθητές/-τριες της Αργολίδας. Στη συνέχεια στον εξωτερικό χώρο θα γίνει η παρουσίαση των μουσικών συγκροτημάτων. Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με την τελετή βράβευσης, όπου θα δοθούν βραβεία – έπαινοι, αναμνηστικά δώρα και βεβαιώσεις προς όλους τους συμμετέχοντες.

* Το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, με τίτλο «Δραματική Τέχνη και Παραστατικές Τέχνες στην Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση» – διοργανώνει, σε συνεργασία με τον Δήμο Ναυπλιέων, διημερίδα με θέμα «Φυλακές και Προσωπικότητες της Αργολίδας: Μνήμες και σημερινή πραγματικότητα».
Το Σάββατο 16 Ιουνίου και ώρα 11.00΄- 15.00΄και 18.00΄- 21.00΄, στο Βουλευτικό Ναυπλίου, θα παρουσιαστούν τα πορίσματα ερευνητικής εργασίας που πραγματοποίησαν, μέσω συνεντεύξεων, οι μεταπτυχιακοί φοιτητές, τα οποία αφορούν το αποτύπωμα που άφησαν στην τοπική κοινωνία, στην εκπαίδευση και στον πολιτισμό, οι ιστορικές φυλακές Παλαμηδίου, Ακροναυπλίας και Λεονάρδου, καθώς και το Μπούρτζι (Γκιλοτίνα- εκτελέσεις). Επίσης, οι έρευνες μετέρχονται την παρουσία και την εκπαιδευτική δραστηριότητα των δύο σημερινών Καταστημάτων Κράτησης στην Τίρυνθα και στο Ναύπλιο καθώς και τις αλληλεπιδράσεις τους στο χώρο της περιοχής. Την εκδήλωση θα κλείσει ο μουσικός και δημιουργός Νότης Χασάπης.

*Την Κυριακή 17 Ιουνίου και ώρα 11.00΄- 15.00΄ και 18.00΄- 21.00,΄στο κτίριο της Σχολής Καλών Τεχνών, στην αίθουσα «Λήδα Τασοπούλου», θα παρουσιαστούν 12 σημαντικές προσωπικότητες της Αργολίδας και το έργο τους. Οι μεταπτυχιακοί φοιτητές πραγματοποίησαν έρευνα με συνεντεύξεις, μαρτυρίες και βιβλιογραφικό υλικό σε σχέση με διακεκριμένα πρόσωπα τα οποία έχουν προσφέρει και συνεχίζουν να προσφέρουν σημαντικό επιστημονικό και πολιτιστικό έργο στην Αργολίδα, αλλά και σε διεθνές επίπεδο.

*Το Χορωδιακό Φεστιβάλ Λουτρακίου 2018 θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 16 Ιουνίου στις 8.00 μ.μ. στο «ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟ» Συνεδριακό Κέντρο Λουτρακίου και είναι αφιερωμένο στον Μουσικοσυνθέτη Χρήστο Λεοντή.

*H Σχολή Θεατρικών Σπουδών Ναυπλίου, διοργανώνει ομιλία του Θανάση Παπαγεωργίου, ιδρυτή ΤΟΥ «ΘΕΑΤΡΟΥ ΣΤΟΑ”, την Παρασκευή 15 Ιουνίου και ώρα 15.00, στην αίθουσα «Λήδα Τασοπούλου», στο Ναύπλιο.
Η εκδήλωση γίνεται προς τιμήν του μακροβιότερου Ελληνικού Ιδιωτικού Θεάτρου (47 ΕΤΗ) και του δημιουργού του στο πλαίσιο του μαθήματος «Θέματα Ιστορίας και Δραματολογίας του νεοελληνικού Θεάτρου» του Αναπληρωτή Καθηγητή κου Αθανάσιου Μπλέσιου.

*Με τους ΄΄Πέρσες΄΄ από τον Θεατρικό Οργανισμό Κύπρου, σε σκηνοθεσία Άρη Μπινιάρη, ξεκινούν την Κυριακή, στο Αρχαίο θέατρο Άργους, οι καλοκαιρινές εκδηλώσεις του δήμου Άργους- Μυκηνών.

* Ο Θεατρικός Όμιλος Ερμιονίδος θα παρουσιάσει την Κυριακή ( 7 μ.μ.) στο ΄΄Φουγάρο ΄΄ του Ναυπλίου το πρόγραμμα του 5ου Φεστιβάλ, ΄΄ Ερμηνείες στην Ερμιονίδα ΄ ΄, που θα πραγματοποιηθεί μέσα στο καλοκαίρι.
Μετά τη συνέντευξη τύπου θα ακολουθήσει προφεστιβαλική ,μουσική , εκδήλωση με τον ηθοποιό Όθωνα Μεταξά.

σύνταξη ειδήσεων
Γιάννης Γαλανόπουλος

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος