Εγκρίθηκε το νέο τεχνικό πρόγραμμα της Περιφέρειας Πελοποννήσου

Κατά πλειοψηφία πέρασε το νέο τεχνικό πρόγραμμα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, κατά τη διάρκεια της 13ης τακτικής συνεδρίασης του Σώματος, στην Τρίπολη.

Με 22 θετικές ψήφους και 18 αρνητικές, πέρασε το σχέδιο και για τις πέντε Περιφερειακές Ενότητες, σύμφωνα και με τα όσα προβλέπει η νομοθεσία. Εισηγητές ήταν οι αντιπεριφερειάρχες, ενώ μίλησε και ο περιφερειάρχης, Παναγιώτης Νίκας.

Τοποθετήθηκαν επί του σχεδίου, οι επικεφαλής των περισσοτέρων παρατάξεων, ενώ άνοιξε και κατάλογος ομιλητών. Όλες σχεδόν οι παρατάξεις, άσκησαν σφοδρή κριτική στο προτεινόμενο Πρόγραμμα και στάθηκαν αρνητικές στο να το ψηφίσουν.

Σύμφωνα με τον Περιφερειάρχη, το Τεχνικό Πρόγραμμα περιλαμβάνει μόνο τους ΚΑΠ και τους ιδίους πόρους, 900.000 ευρώ περίπου, κατά Περιφερειακή Ενότητα. Το 70% απ’ αυτά, όπως είπε ο περιφερειάρχης, πηγαίνουν στα συνεχιζόμενα έργα και το υπόλοιπο 30%, προωθείται για τα νέα έργα.

“Για τα ίδια χρήματα – τόνισε – καταβάλλαμε μεγάλη προσπάθεια για να βελτιώσουμε την απορροφητικότητα, σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, πριν από εμάς και τα καταφέραμε”.

Πριν αναφέρει τα βασικά έργα της Περιφέρειας, ο Παναγιώτης Νίκας, τόνισε ότι υπάρχουν και άλλα χρηματοδοτικά εργαλεία, όπως το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, πάνω από 120 εκατ. ευρώ, το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα  με 410 εκατ. ευρώ, αλλά και άλλες πηγές χρηματοδότησης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος