Εγκρίθηκε το έργο του δικτύου υδροδότησης Ξυλόκαστρου Κορινθίας

Εγκρίθηκε το νέο δίκτυο υδροδότησης για το Ξυλόκαστρο Κορινθίας, με χρηματοδότηση από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα, “Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη.Εγκρίθηκε το έργο του δικτύου υδροδότησης Ξυλόκαστρου ΚορινθίαςΜε αφορμή αυτή την εξέλιξη ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Νίκος Ταγαράς, δήλωσε: «Με προϋπολογισμό 5,05 εκ. ευρώ, εγκρίθηκε ένα έργο ζωτικής σημασίας για το Ξυλόκαστρο, ένα νέο δίκτυο υδροδότησης, που περιλαμβάνει πολύ σημαντικές παρεμβάσεις, όπως η κατασκευή νέων αγωγών και δεξαμενών νερού, η αναβάθμιση φρεατίων, καθώς και η εγκατάσταση Τοπικού Σταθμού Ελέγχου με αυτοματισμό. Ταυτόχρονα, στο Ξυλόκαστρο, πεπαλαιωμένοι εξωτερικοί αγωγοί υδροδότησης από αμίαντο, ηλικίας άνω των 50 χρόνων, πλέον θα αντικατασταθούν από σύγχρονα και ασφαλή για τους πολίτες δίκτυα”.

Εγκρίθηκε το έργο του δικτύου υδροδότησης Ξυλόκαστρου ΚορινθίαςΟ δήμαρχος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, Βλάσσης Τσιώτος, δήλωσε για το θέμα: «Με μεγάλη ικανοποίηση υποδεχόμαστε τη χρηματοδότηση του έργου ενίσχυσης και βελτίωσης υδροδότησης της Δημοτικής Ενότητας Ξυλοκάστρου. Πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο έργο αντικατάστασης και εκσυγχρονισμού του πεπαλαιωμένου εξωτερικού δικτύου ύδρευσης της ΔΕ Ξυλοκάστρου. Με το έργο αυτό εξασφαλίζεται η ποιότητα ζωής των κατοίκων, η επάρκεια, καθώς και η ορθολογική διαχείριση του πόσιμου νερού”.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα του έργου, το δίκτυο όπως και τα λοιπά έργα, θα έχουν ολοκληρωθεί σε διάστημα 15 μηνών από την έναρξή του, που τοποθετείται στις αρχές Ιανουαρίου του επόμενου έτους.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος