Εγκρίθηκε η μουσειολογική και μουσειογραφική μελέτη για το Παλάτι των Δεσποτών στην Καστροπολιτεία του Μυστρά

Θετική ήταν η γνωμοδότηση από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο, του Υπουργείου Πολιτισμού, όσον αφορά στη μουσειολογική και μουσειογραφική μελέτη, για το Παλάτι της Καστροπολιτείας του Μυστρά.

Το πρόγραμμα ανάδειξης της Καστροπολιτείας του Μυστρά, έχει προϋπολογισμό 7,5 εκατ. ευρώ, χρηματοδοτείται από πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και από το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Πελοποννήσου, και τώρα γίνεται επισκέψιμος, μουσειακός – εκθεσιακός χώρος.

Η προσβασιμότητα στο Παλάτι, θα είναι καθολική, όπως είπε η Υπουργός Πολιτισμού – Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη.

Η Καστροπολιτεία, είναι ενταγμένη στον κατάλογο της Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO.

Εγκρίθηκε η μουσειολογική και μουσειογραφική μελέτη για το Παλάτι των Δεσποτών στην Καστροπολιτεία του Μυστρά

Η κα. Μενδώνη μεταξύ άλλων δήλωσε: “Οι επεμβάσεις, για τη βελτίωση και επέκταση της προσβασιμότητας, αλλά και της αύξησης της επισκεψιμότητας στον αρχαιολογικό χώρο, εντάσσονται στο γενικότερο πλαίσιο του συνολικού σχεδίου προστασίας και ανάδειξης του μνημειακού συγκροτήματος Μυστρά. Εκτός από την οργάνωση της έκθεσης, στο Ανάκτορο και το έργο της καθολικής προσβασιμότητας, το Υπουργείο Πολιτισμού έχει συμπεριλάβει τον Μυστρά στο χρηματοδοτούμενο από το Ταμείο Ανάκαμψης έργο, που αφορά στην αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής κρίσης, επί των μνημείων. Στο πλαίσιο αυτό, για τη συνολική θωράκιση της Καστροπολιτείας υλοποιείται το σύστημα πυροπροστασίας και πυρόσβεσης” .

Το έργο, στο Παλάτι των Δεσποτών, διαρθρώνεται σε τρία μέρη: Τη λειτουργική ολοκλήρωση του συγκροτήματος του Παλατιού, τη δημιουργία υποδομών εξυπηρέτησης κοινού – την εξασφάλιση προσβασιμότητας και το εκθεσιακό πρόγραμμα.

Η ολοκλήρωση του συνολικού προγράμματος στον Μυστρά προβλέπεται το 2025, ενώ στο τέλος του 2023 θα παραδοθεί η έκθεση στο Παλάτι των Δεσποτών.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος