Εγκρίθηκε η χρηματοδότηση για την αποκατάσταση της βίλας του Τουρκοβασίλη στην Τρίπολη

Δύο παρεμβάσεις που αφορούν το δήμο Τρίπολης έλαβαν έγκριση από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Πρόκειται για την αποκατάσταση, εκσυγχρονισμό και χρήσης της Βίλας του Τουρκοβασίλη και για τη διαμόρφωση πάρκου αναψυχής στο στάδιο της Τεγέας.

Η πρόταση είναι ύψους 3 εκατ. ευρώ και δήμαρχος Κώστας Τζιούμης, σε συνέντευξη τύπου ανέφερε: “Η Βίλα Τουρκοβασίλη είναι ένα ιστορικό κτίριο της πόλης μας, έχει αγοραστεί από τον Δήμο Τρίπολης πριν κάποια χρόνια. Σήμερα είναι εγκαταλελειμμένη. Ετοιμάσαμε μελέτη, την υποβάλαμε στο Ταμείο Ανάκαμψης και εγκρίθηκε η αποκατάσταση, ο εκσυγχρονισμός και η επανάχρηση της Βίλας ως κτίριο Πολιτισμού.

Το υποέργο έχει προϋπολογισμό 2.000.000 ευρώ και αφορά στην εξωτερική αποκατάσταση της Βίλας και στην πλήρη αποκατάσταση του εσωτερικού χώρου, όπου θα δημιουργηθεί χώρος πολιτισμού πολλαπλών χρήσεων. Εκεί θα μπορούν να γίνονται διάφορες εκθέσεις, με φυσικά ή ηλεκτρονικά έργα. Θα υπάρχει χώρος υποδοχής, κύριος χώρος για τις εκδηλώσεις και βοηθητικοί χώροι. Θα υπάρχει διαμόρφωση του εξωτερικού χώρου, με είσοδο από την οδό Καλαμών, με φυτεύσεις δένδρων και λουλουδιών, ώστε όταν ολοκληρωθεί το έργο να είναι ένα κόσμημα για αυτή την περιοχή της πόλης”.

Εγκρίθηκε η χρηματοδότηση για την αποκατάσταση της βίλας του Τουρκοβασίλη στην Τρίπολη

Μιλώντας για το έργο της ανάπλασης της πλατείας, στη θέση “Αλώνια”, στο Στάδιο Τεγέας, δίπλα στο δημαρχείο, ο Κώστας Τζιούμης, τόνισε: “Σήμερα είναι ένα χωράφι εκτάσεως 6,5 στρεμμάτων. Στο χώρο αυτό που ανήκει στο Δήμο θα δημιουργηθεί μια καλαίσθητη πλατεία, που ήταν ένα αίτημα των κατοίκων της Τεγέας για δεκάδες χρόνια. Θα περιλαμβάνει ένα μικρό αμφιθέατρο για εκδηλώσεις, χώρους αναψυχής και περιπάτου, πίστα skateboard, σιντριβάνια και άλλα”.

Πρόκειται για έργο ύψους 800.000 ευρώ και η μελέτη είναι χορηγία του Ιδρύματος Στασινόπουλος. Υπάρχει και ένα τρίο υπόεργο, που αφορά ψηφιακές υποδομές.

Τα τρία αυτά, υποέργα, θα δημοπρατηθούν μέσα στο Σεπτέμβριο.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος