Εγκρίθηκαν τα έργα αποκατάστασης και επισκευής του Δικαστικού Μεγάρου Τρίπολης

Εγκρίθηκαν όλες οι απαραίτητες ενέργειες και τα ποσά, για να προχωρήσει το έργο αποκατάστασης και επισκευής, του εμβληματικού, διατηρητέου, κτιρίου, που στεγάζει το Δικαστήριο της Τρίπολης, στην Πλατεία Άρεως.

Με ανακοίνωσή του, ο δικηγορικός σύλλογος Τρίπολης, γνωστοποιεί, ότι το δ.σ. των Κτιριακών Υποδομών Α.Ε., ενέκρινε τα οικονομικά, συμβατικά τεύχη και την χρηματοδότηση του έργου που αφορά την αποκατάσταση των βλαβών και τις επισκευές, στο εμβληματικό κτίριο, που στεγάζει το Δικαστικό Μέγαρο Τρίπολης, στην Πλατεία Άρεως.

Πρόκειται για έργο, προυπολογισμού 1,4 εκατ. ευρώ.

Το έργο, περιλαμβάνει ευρείες εργασίες αποκατάστασης και ανάδειξης του δικαστικού Μεγάρου, καθώς και παρεμβάσεις που καθιστούν αυτό προσβάσιμο σε άτομα με κινητικές δυσκολίες.

Η αποκατάσταση των φθορών και οι αναγκαίες παρεμβάσεις, ούτως ώστε, αυτό να καταστεί λειτουργικό και να μπορέσει να ανταποκριθεί στις σημερινές ανάγκες και απαιτήσεις, αποτελούσε χρόνιο αίτημα των δικηγόρων της Τρίπολης.

Ο δικηγορικός σύλλογος Τρίπολης, με την ανακοίνωσή του, ευχαριστεί τον πρόεδρο των Κτιριακών Υποδομών, Τίμο Κατσίπο, τον διευθύνοντα σύμβουλο, Θανάση Γιάνναρη, αλλά και τους αρμόδιους Υπουργούς, Υποδομών – Μεταφορών και Δικαιοσύνης, για την ανταπόκριση που έδειξαν στο αίτημα για παρεμβάσεις στο Δικαστήριο της Τρίπολης.

– Όπως γνωστοποίησε στο δημοτικό συμβούλιο, ο δήμαρχος Τρίπολης, Κώστας Τζιούμης, φαίνεται να εγκρίθηκαν τα χρήματα για την διάσωση και την ανάδειξη των δωματίων, στα υπόγεια του Δικαστικού Μεγάρου Τρίπολης, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν στην Κατοχή και στον Εμφύλιο, ως χώροι κράτησης.

Αυτά, είναι να λειτουργήσουν ως χώρος ιστορικής μνήμης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος