Δύο Data Centers στο λεκανοπέδιο της Μεγαλόπολης

Σε έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Μεγαλόπολης, εγκρίθηκαν δύο μεγάλα έργα στο πλαίσιο του προγράμματος της δίκαιης αναπτυξιακής μετάβασης. Πρόκειται για υλοποίηση μεγάλων επενδύσεων, άνω των 80 εκατ. ευρώ. Οι επενδύσεις αυτές, εγκρίθηκαν στο πλαίσιο του 2ου κύκλου ενίσχυσης και προώθησης της επιχειρηματικότητας (αποκλειστικός δικαιούχος ο δήμος Μεγαλόπολης). Αφορούν δύο υπερσύγχρονα data centers.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του δήμου της Μεγαλόπολης, αυτές οι δύο στρατηγικές επενδύσεις, φιλοδοξούν να δημιουργήσουν, άμεσα, ουκ ολίγες θέσεις εργασίας.

Ο δήμος Μεγαλόπολης, μετά την απολιγνιτοποίηση, αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα με την απασχόληση και την ανάπτυξη. Οι επενδύσεις αυτές, σε συνδυασμό με μία σειρά άλλων έργων που είναι στο στάδιο της αδειοδότησης, δημιουργούν φιλοδοξίες για ένα μέλλον, διαφορετικό.

Ο δήμαρχος, Κώστας Μιχόπουλος, μετά τις εγκρίσεις αυτές, δήλωσε τα εξής : (…) Μετά από δύο χρόνια επίμονου αγώνα, αποδεικνύουμε ότι η Μεγαλόπολη έχει μέλλον, προοπτική και δυναμική. Οι πρώτες μεγάλες επενδύσεις άνω των 80 εκατομμυρίων ευρώ είναι πλέον γεγονός και βάζουν την πόλη μας σε τροχιά τεχνολογικής αιχμής, ανάπτυξης και πραγματικής ευημερίας για τους συνδημότες μας (…). Θυμίζουμε, ότι, στη Μεγαλόπολη, είναι να κατασκευαστεί βιοτεχνικό πάρκο, κατάσταση κράτησης και άλλα εργοστάσια.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος