Δρομολόγηση διάφορων έργων στη διώρυγα Κορίνθου – Θα στηθεί προτομή του Χαρ. Τρικούπη

Τηλεδιάσκεψη με θέμα τα έργα ανασυγκρότησης και προβολής της περιοχής του Ισθμού της Κορίνθου, πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή στελεχών της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Υπερταμείου. Επιβεβαιώθηκε, ότι θα υπάρξει συνολική μελέτη για την ευστάθεια των πρανών της διώρυγας, η οποία και θα λειτουργήσει στις αρχές του Ιουλίου, σύμφωνα με την Περιφέρεια. Όσον αφορά στο έργο της περίφραξης, αυτό θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τον Ιούνιο.

Δρομολόγηση διάφορων έργων στη διώρυγα Κορίνθου – Θα στηθεί προτομή του Χαρ. ΤρικούπηΠαράλληλα, η Περιφέρεια έχει προχωρήσει και τις προετοιμασίες για την κατασκευή πεζόδρομου, στο δυτικό μέρος του καναλιού και συγκεκριμένα απ’ τη γέφυρα μέχρι τον Δίολκο (υποδομές, πρόσβαση ΑμεΑ, φωτισμός). Επίσης θα αναλάβει τη δαπάνη για την φιλοτέχνηση της προτομής του Χαρίλαου Τρικούπη, επί πρωθυπουργίας του οποίου κατασκευάστηκε η διώρυγα.

Γνωστοποιήθηκε, ότι το Υπερταμείο, μέσα στον Μάιο, θα παρουσιάσει το μάστερ πλαν που ετοιμάζει, που προβλέπει και την κατασκευή δύο μαρινών. Στον χερσαίο χώρο, θα υπάρξουν καταστήματα ανεφοδιασμού σκαφών, ενώ θα προβλεφθεί και μία γενικότερα περιβαλλοντική αναβάθμιση.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος