Δρομολογείται ίδρυση κλιμακίου της ΕΜΑΚ στο δήμο Τρίπολης

Την απόλυτη ικανοποίηση του, για τη δρομολόγηση ίδρυσης ΕΜΑΚ, με έδρα την Τρίπολη, εξέφρασε ο δήμαρχος Κώστας Τζιούμης, κατά τη διάρκεια συνάντησης με στελέχη του Αρχηγείου της Πυροσβεστικής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο δήμαρχος, μαζί με τον Περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα και τα στελέχη της Πυροσβεστικής, πραγματοποίησαν επίσκεψη – αυτοψία – στο χωριό Άγιος Βασίλειος, όπου το κτίριο του τέως Δημοτικού Συμβουλίου της κοινότητας, έχει παραχωρηθεί από τον Δήμο Τρίπολης, στο Πυροσβεστικό Σώμα και που έχει προταθεί να στεγάσει το κλιμάκιο της ΕΜΑΚ Πελοποννήσου.

Η ίδρυση του 9ου κλιμακίου της ΕΜΑΚ Πελοποννήσου, ήδη δρομολογείται, ενώ η στέγασή του, (για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, μέχρι να ολοκληρωθεί το νέο κτίριο), σχεδιάζεται να γίνει στο χωριό του Αγίου Βασιλείου Τρίπολης.

Σε δηλώσεις του, ο Κώστας Τζιούμης, τόνισε:

«Ο χώρος που έχει παραχωρηθεί στην Πυροσβεστική, στο δημοτικό σχολείου Αγίου Βασιλείου, θα εκσυγχρονιστεί, ώστε να καλύπτει τις ανάγκες της ΕΜΑΚ. Δημιουργείται μια υπηρεσία που θα έχει μια σημαντική προσφορά στο θέμα της αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών και αυξάνει το αίσθημα ασφαλείας των πολιτών της Πελοποννήσου.

Για την Τρίπολη είναι σημαντικό ότι υπάρχει μια νέα υπηρεσία. Ο Δήμος Τρίπολης αναμένει τις σχετικές εισηγήσεις και σε συνεργασία με τον Περιφερειάρχη, θα προσπαθήσουμε να ικανοποιήσουμε τα αιτήματα και η υπηρεσία να λειτουργήσει άρτια».

Από την πλευρά του, ο Περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, εξέφρασε τις ευχαριστίες του στον δήμαρχο Τρίπολης, για το γεγονός ότι έχει παραχωρηθεί ο χώρος, στον Άγιο Βασιλείου, ώστε το νέο τμήμα, να στεγαστεί, κάτω απ’ τις καλύτερες δυνατές συνθήκες.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος