Δράσεις για την Παιδεία στην Τρίπολη – Συλλαλητήριο, πορεία και επισκέψεις

“Είμαστε εδώ για να αναδείξουμε τα μεγάλα ζητήματα της Παιδείας. Ο Φεβρουάριος είναι αφιερωμένος στην ανάδειξη των σημαντικών προβλημάτων της Παιδείας. Ζητάμε ως ΑΔΕΔΥ, αύξηση της χρηματοδότησης για την Παιδεία, μείωση των μαθητών ανά τμήμα, μέτρα προστασίας των παιδιών και των εκπαιδευτικών απ’ την υγειονομική πανδημία. Καλούμε το Υπουργείο της Παιδείας και την Υπουργό, να δώσει λύσεις”.

Αυτό δήλωσε απ’ την Τρίπολη ο Δημήτρης Μπράτης, προεδρεύων της εκτελεστικής επιτροπής της ΑΔΕΔΥ, στο πλαίσιο της δράσης για την Παιδεία, στην Περιφέρεια της Πελοποννήσου (23/2/2022).

Στη σύσκεψη αιρετών της εκπαίδευσης, στην Τρίπολη, ο πρόεδρος της ΔΟΕ, Θανάσης Κικινής, είπε τα εξής:

“Θέλουμε με την περιφερειακή αυτή εκδήλωση, να αναδείξουμε τα τεράστια προβλήματα της δημόσιας εκπαίδευσης. Από το 2019, είχαμε πραγματοποιήσει έρευνα για τα βασικά θέματα της εκπαίδευσης και δυστυχώς, όλα εκείνα τα ζητήματα, μας απασχολούν και τώρα. Δεν έχει υπάρξει καμία αναγνώριση του εκπαιδευτικού, καμία μέριμνα για τις κτιριακές υποδομές. Έχουμε καταθέσει προτάσεις για την αξιολόγηση, για το ωράριο και για άλλα θέματα και δεν έχουμε βρει ανταπόκριση.”

Ο ταμίας της ΟΛΜΕ, Νικηφόρος Κωνσταντίνου, μιλώντας στην ΕΡΤ Τρίπολης, τόνισε τα εξής:

” Τα προβλήματα είναι εδώ.  Το μήνυμά μας είναι ενωτικό. Καλούμε το Υπουργείο να ανοίξει τις πόρτες και να κάνει διάλογο για όλα αυτά τα θέματα. Δεν κάνει να τα κρύβουμε κάτω απ’ το χαλί”.

– Το συλλαλητήριο της Τρίπολης, θα διεξαχθεί στη μία το μεσημέρι της Τετάρτης, 23 Φεβρουαρίου 2022, στην πλατεία Πετρινού. Αμέσως μετά, θα πραγματοποιηθεί πορεία προς τα γραφεία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πελοποννήσου και συνάντηση με τον Περιφερειακό Διευθυντή.

– Νωρίτερα, θα πραγματοποιηθούν επισκέψεις στα γραφεία της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αρκαδίας.

– Έχει προγραμματιστεί στάση εργασίας απ’ την ΑΔΕΔΥ.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος