Δοκιμάζεται από χιόνι και παγετό ο Αργολικός κάμπος

Σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζουν τις τελευταίες ώρες οι παραγωγοί του Αργολικού κάμπου.

Με αφορμή την τελευταία χιονόπτωση και χιονόστρωση, φαίνεται να καταγράφονται σοβαρές καταστροφές στα πορτοκάλια και ίσως και στο φυτικό κεφάλαιο. Δεν φτάνει που οι άνθρωποι έπαθαν ζημιές απ’ τους τελευταίους παγετούς και την πρώτη χιονόπτωση, ήρθε χθες το απόγευμα-βράδυ και η νέα χιονόπτωση και επέφερε…απόγνωση.
Μιλώντας σήμερα το πρωί στην ΕΡΤ Τρίπολης (101,5 FM) ο Δήμαρχος Ναυπλιέων, κ. Δημήτρης Κωστούρος και ο υπεύθυνος ομάδας παραγωγών (κ. Ντόκος), δήλωσαν τα εξής:
“Απίστευτα πράγματα συμβαίνουν στην περιοχή. Ζούμε στιγμές που δεν έχει βιώσει ποτέ ο Αργολικός κάμπος. Αλλεπάλληλες χιονοπτώσεις και σφοδρή παγετοί έχουν…γονατίσει τους παραγωγούς των πορτοκαλιών και όχι μόνο. 350.000 πορτοκάλια είναι πάνω στα δένδρα με ότι αυτό συνεπάγεται. Η ζημιά είναι ανυπολόγιστη. Το θέμα είναι να σωθεί τώρα το φυτικό κεφάλαιο που κινδυνεύει και αυτό. Εάν ανοίξει ο καιρός και έχουμε ξαστεριά θα προκύψει σφοδρός παγετός που θα παρασύρει στην καταστροφή όλα τα δένδρα, ακόμα και τα νεαρά δένδρα. Κάνουμε έκκληση στον ΕΛΓΑ και στο Υπουργείο να σπεύσουν να προχωρήσουν άμεσα τα έκτακτα μέτρα και τις διαδικασίες της αποζημίωσης. Θα κάνουμε σύσκεψη με την Περιφέρεια για να δούμε πού βαδίζουμε. Θα έρθει και ο Περιφερειάρχης το μεσημέρι στην περιοχή για να δούμε τα επόμενα βήματα που πρέπει να γίνουν άμεσα”.

φωτό: ερτ (αρχείο)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος