Δήμος Βόρειας Κυνουρίας: Αρχίζουν οι δηλώσεις ζημιάς από την ανεμοθύελλα της 10ης Ιανουαρίου

Αυτό, ανακοίνωσε ο δήμος Βόρειας Κυνουρίας. Ενημέρωσε τους παραγωγούς της περιοχής, ότι, μετά την αναγγελία της ζημιάς για την ανεμοθύελλα της 10ης Ιανουαρίου 2026, ξεκινά η δυνατότητα υποβολής δηλώσεων ζημιάς για τους παραγωγούς που υπέστησαν πτώση υγιούς καρπού ελιάς.

Η προθεσμία για την υποβολή δηλώσεων είναι η 23η Ιανουαρίου 2026. Οι δηλώσεις κατατίθενται στις αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου, μέσω των ανταποκριτών του ΕΛΓΑ, ανά κοινότητα (Άστρος, Άγιος Γεώργιος, Δολιανά, Μελιγού, Ξηροπήγαδο, Παράλιο Άστρος, Πλατάνα, Αγία Σοφία, Άγιος Ανδρέας, Βέρβενα, Κορακοβούνι, Πλάτανος, Πραστός, Στόλος και Χάραδρος ).

Τονίζεται με ιδιαίτερη έμφαση, ότι, για την ορθή και αξιόπιστη καταγραφή των ζημιών, δηλώσεις ζημιάς πρέπει να υποβάλουν αποκλειστικά και μόνο οι παραγωγοί που επλήγησαν από την ανεμοθύελλα και είχαν ασυγκόμιστες ελιές κατά τον χρόνο εκδήλωσής της.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος