Δήμος Σικυωνίων: Χρηματοδότηση για πρόγραμμα σύμμεικτων στερεών αποβλήτων

Μία νέα και πολύ σημαντική χρηματοδότηση, στον τομέα της διαχείρισης των βιοαποβλήτων και της διαλογής στην πηγή, πέτυχε ο δήμος Σικυωνίων.

Πρόκειται για πρόγραμμα, μέσω ΕΣΠΑ, όπως γνωστοποίησε ο δήμαρχος Σπύρος Σταματόπουλος.

Έχει να κάνει με το ΥΜΕΠΕΡΑΑ.

Πρόκειται για την ανάπτυξη και οργάνωση δικτύου ανακύκλωσης, των αστικών οργανικών αποβλήτων (βιοαποβλήτων).

Το πρόγραμμα θα εφαρμοστεί στις αστικές / ημιαστικές κοινότητες του δήμου Σικυωνίων, δηλαδή στο Κιάτο, το Κάτω Διμηνιό, το Διμηνιό, το Πάσιο και το Μούλκι.

Προκειμένου να οργανωθεί σωστά η διαλογή στην πηγή, στα σπίτια των δημοτών, θα διανεμηθούν πλαστικοί κάδοι κουζίνας και βιοδιασπώμενες σακούλες, όπου θα συλλέγονται τα οργανικά απορρίμματα, δηλαδή όσα προέρχονται από τις τροφές.

Η χρηματοδότηση προβλέπει επίσης, την αγορά μεταλλικών τροχήλατων κάδων, με καφέ καπάκι, όπου θα συλλέγονται τα οργανικά απορρίμματα, αλλά και απορριμματοφόρο όχημα ,με ενσωματωμένο πλυστικό κάδων, το οποίο θα πραγματοποιεί την αποκομιδή.

Επίσης, προβλέπεται η αγορά οικιακών κομποστοποιητών, οι οποίοι θα διανεμηθούν σε οικίες των προαναφερθέντων κοινοτήτω, με στόχο την προώθηση της οικιακής κομποστοποίησης.

Στο πρόγραμμα, προβλέπεται και η χρηματοδότηση δράσεων ενημέρωσης των δημοτών, για την διαχείριση των βιοαποβλήτων, με άμεσο στόχο, την περαιτέρω ανάπτυξη της κουλτούρας διαλογής στην πηγή των απορριμμάτων, της μείωσης του όγκου των σύμμεικτων στερεών αποβλήτων, της εξοικονόμησης πόρων και της προστασίας του αστικού και φυσικού περιβάλλοντος.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος