Δήμος Σικυωνίων: Άμεση ανάγκη χορήγησης οικονομικής στήριξης στους παραγωγούς κορινθιακής σταφίδας και επιτραπέζιων σταφυλιών

Την ανάγκη να στηριχθούν οι παραγωγοί της Κορινθιακής σταφίδας και των επιτραπέζιων σταφυλιών, επισημαίνει έγγραφο της επιτροπής ανάπτυξης, καινοτομίας και αγροτικής οικονομίας του δήμου Σικυωνίων Κορινθίας.

Όπως τονίζει το έγγραφο, οι αμπελοκαλλιεργητές, βρίσκονται σε δεινή θέση και χρειάζονται άμεση οικονομική ενίσχυση. Το πρόβλημα προκύπτει απ’ την κλιματική αλλαγή, την ενεργειακή κρίση, τον πόλεμο στην Ουκρανία, καθώς και της σημαντικής αύξησης του κόστους σ’ όλους τους συντελεστές παραγωγής.

Οι ίδιοι δηλώνουν, ότι δεν μπόρεσαν να μαζευτούν τα σταφύλια, λόγω του χαμηλού, εμπορικού ενδιαφέροντος, ενώ, όποια προωθήθηκαν, πουλήθηκαν σε εξευτελιστικές τιμές (κάτω του κόστους παραγωγής).

Επιπλέον, αναφέρεται, ότι, παρά το ενδιαφέρον του προέδρου του ΕΛΓΑ, να υπάρξουν δίκαιες αποζημιώσεις προς αυτή την κατεύθυνση, η απώλεια του εισοδήματος δεν είναι δυνατόν να καλυφθεί.

Τονίζεται, ότι λόγω αυτών των δεδομένων, έχει δημιουργηθεί μία πραγματικότητα που φέρνει σε δυσχερή θέση τους καλλιεργητές της Κορινθιακής σταφίδας και των επιτραπέζιων σταφυλιών.

Οι παραγωγοί δηλώνουν ότι δεν θα εγκαταλείψουν το επάγγελμά τους και για το λόγο αυτό, ζητούν, με την επιστολή τους, προς τον προιστάμενο της ΔΑΟΚ Κορινθίας, να σχεδιαστεί μελέτη, η οποία και θα τεκμηριώνει, απόλυτα, την απώλεια του εισοδήματος και εν συνεχεία, να αποσταλεί αυτή, προς το Υπουργείο, ώστε να κινηθεί η διαδικασία για την χορήγηση της οικονομικής ενίσχυσης στους παραγωγούς.

Το κείμενο με το αίτημα της επιτροπής του δήμου Σικυωνίων, γνωστοποιήθηκε και στην σύσκεψη της Τρίπολης, που συμμετείχε ο Ανδρέας Λυκουρέντζος, πρόεδρος του ΕΛΓΑ.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος