Η Δημοκρατική Συμπαράταξη για τις προσλήψεις στο Παναρκαδικό

Και ενώ η διοίκηση του Παναρκαδικού Νοσοκομείου Τριπόλεως, εφαρμόζει τις διατάξεις του νέου νόμου για τις προσλήψεις στην καθαριότητα των Ιδρυμάτων Υγείας, η Δημοκρατική Συμπαράταξη της Αρκαδίας, βλέπει κάτω από άλλη οπτική το θέμα.

Εξέδωσε, μάλιστα και γραπτή ανακοίνωση, η οποία αναφέρει τα εξής:

“Ανακοινώθηκε από το Παναρκαδικό Νοσοκομείο ότι θα προσλάβει 33 άτομα για την καθαριότητα στο Νοσοκομείο.
Αυτή είναι η μία όψη του νομίσματος. Η άλλη είναι η τραγική. Δε μας είπαν πόσα άτομα θα απολυθούν και θα οδηγηθούν στη ανεργία, ενώ σήμερα δουλεύουν στον τομέα καθαριότητας του Νοσοκομείου.

Δεν μας είπαν γιατί βγήκε η προκήρυξη των προσλήψεων μέσα στις γιορτές και έχει διάρκεια μόνο μία βδομάδα. Δεν μας είπαν αν το προσωπικό καθαριότητες θα είναι πλέον επαρκές να καλύπτει το Νοσοκομείο αξιοπρεπώς και όχι στοιχειωδώς.

Δεν καταλαβαίνουμε γιατί οι ανάγκες καθαριότητας του Νοσοκομείου θεωρούνται απρόβλεπτες και επείγουσες περιστάσεις, ενώ ο καθένας μας γνωρίζει ότι είναι απολύτως προβλέψιμες, πάγιες και τακτικότατες.

Ότι και να κάνουν, εμείς το Παναρκαδικό Νοσοκομείο το ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ και θα το ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ. Πρέπει όμως οι διοικούντες να το αφήνουν έξω από εφήμερες σκοπιμότητες γιατί γίνονται αντιληπτοί.

Όσον αφορά τους όρκους για δίκαιες προσλήψεις τζάμπα τους δίνουν. Γνωρίζουμε ότι έχουν ποινικές ευθύνες αν παρακάμψουν το ΑΣΕΠ και την υπόλοιπη νομοθεσία.

Δε μας χαρίζονται κόλας και καλό θα είναι να θυμηθούμε ποιοι εφάρμοσαν το ΑΣΕΠ και ποιοι το λοιδόρησαν.

Κάποιες θέσεις που προκηρύχθηκαν χθες από το Υπουργείο Υγείας (όχι Ιατρών) είναι ελάχιστες, καλοδεχούμενες όμως. Δε μας ρίχνουν στάχτη στα μάτια γιατί οι ανάγκες είναι μεγάλες”.

* Αξίζει πάντως να τονιστεί, ότι ο νόμος προβλέπει ατομικές συμβάσεις εργασίας-μέσω διαδικασίας ΑΣΕΠ- πλήρους απασχόλησης, με όλα τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα και με δικαίωμα συμμετοχής και των εργαζομένων στις εργολαβικές εταιρείες. Στόχος του νόμου είναι ο σταδιακός απεγκλωβισμός των Νοσοκομείων απ’ τις εργολαβικές συμβάσεις στον τομέα της καθαριότητας, της σίτισης και της ασφάλειας, αφού κατά το Υπουργείο, αυτές κοστίζουν περισσότερα χρήματα σε σχέση με τις προσλήψεις συμβασιούχων με ατομικές συμβάσεις εργασίας.

φωτό: ερτ (αρχείο)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος