Δημητσάνα: Παρουσίαση του βιβλίου “Πικρή Ελλάδα” του ιστορικού Βασίλη Γεωργιάδη

Με αφορμή την περιοδική έκθεση «ΕΠΑΝΑCYΣΤΑΣΗ ’21: ΔΗΜΗΤΣΑΝΑ», το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς και οι εκδόσεις Βεργίνα, παρουσιάζουν τη συλλογή ιστορικών διηγημάτων «Πικρή Ελλάδα», του ιστορικού και συγγραφέα, Βασίλη Γεωργιάδη.

Η παρουσίαση θα γίνει την Κυριακή, 31 Οκτωβρίου στις 11:30 το πρωί, στο Συνεδριακό Πολιτιστικό Κέντρο Δημητσάνας. Η εκδήλωση περιλαμβάνει, ομιλίες, αναγνώσεις αποσπασμάτων και προβολές, ενώ θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στο διήγημα, «Οι Μπαρουτόμυλοι της Δημητσάνας».

Μετά το τέλος της παρουσίασης, οι συμμετέχοντες θα επισκεφθούν το Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης και θα δουν από κοντά και σε λειτουργία τον μπαρουτόμυλο με κοπάνια, μέρος της μόνιμης έκθεσης του Μουσείου.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν: η δρ Μαίρη Ζηλεμένου (Πάντειο Πανεπιστήμιο- Πρόεδρος Εθνικού Συμβουλίου UNESCO-Πρόεδρος του Κέντρου Ευρωπαϊκών Σπουδών & Μελετών «Ι. Καποδίστριας»), η Ευγενία Ασημακοπούλου- Τσαλπαρά (εκδότρια – φιλόλογος), η Χριστίνα Γιαννέτου (υπεύθυνη της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Διονύσου) και ο συγγραφέας.

Αποσπάσματα θα αναγνώσουν οι Μάκης Τόρης, Αφροδίτη – Νικολέττα Σφαιροπούλου, Γιώργος Κομνηνάκης. Την παρουσίαση θα συντονίσει η Εριέττη Μπορνάν.

Η εκδήλωση θα πλαισιωθεί από παρακολούθηση ντοκιμαντέρ, σχετικά με τους μπαρουτόμυλους της Δημητσάνας.

– Υπενθυμίζεται, ότι η έκθεση «ΕΠΑΝΑCYΣΤΑΣΗ ’21: ΔΗΜΗΤΣΑΝΑ», που παρουσιάζεται έως τις 29 Νοεμβρίου 2021, στο Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης, είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας του Ιδρύματος με το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο

Η έκθεση, που φωτίζει πτυχές της τοπικής ιστορίας και των συνθηκών που διαμόρφωσαν κοινωνικά και πολιτικά τον Μοριά, κατά τον αιώνα πριν από το 1821, εντάσσεται στο επετειακό πρόγραμμα του ΕΙΜ «ΕΠΑΝΑCYΣΤΑΣΗ ’21» και πραγματοποιείται στο πλαίσιο των επετειακών δράσεων της Τράπεζας Πειραιώς, για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος