Το πόνημά του, ” 8 μήνες που συντάραξαν την Ελλάδα, Ιανουάριος – Αύγουστος 2015 ”, παρουσίασε, σε ειδική εκδήλωση στην Τρίπολη, ο Δημήτρης Στρατούλης, πρώην βουλευτής, πρώην Υπουργός, συγγραφέας και γραμματέας της Λαικής Ενότητας – Ανυπότακτη Αριστερά.
Δέκα χρόνια απ’ τα γεγονότα του 2015, ο Δημήτρης Στρατούλης, παρουσίασε στο Μεγάλο Καφενείο της Τρίπολης, το βιβλίο του (εκδόσεις Τόπος).
Για το περιεχόμενο του βιβλίου, μίλησαν ο Κώστας Ζαχαριάς (γιατρός, πρώην βουλευτής Αρκαδίας) και ο Θανάσης Πετράκος (εκπαιδευτικός, πρώην περιφερειακός σύμβουλος, πρώην βουλευτής Μεσσηνίας).
Την εκδήλωση συντόνισε ο Παναγιώτης Γατσόπουλος (δικηγόρος, πρώην περιφερειακός σύμβουλος Πελοποννήσου).
Μιλώντας στην ΕΡΤ Τρίπολης ο συγγραφέας, είπε τα εξής: ” Μετά από δέκα χρόνια, φαίνεται ότι εμείς που διαφωνήσαμε και αποχωρήσαμε, δικαιωθήκαμε. Το 3ο μνημόνιο είχε πολλές επιπτώσεις σε πολλά επίπεδα. Ο ΣΥΡΙΖΑ, εξαιτίας και αυτού του μνημονίου, εξαιτίας της συνθηκολόγησης, σήμερα εξαερώθηκε. Είχαμε δίκαιο λοιπόν τότε. Δεν σεβάστηκαν το ΟΧΙ του ελληνικού λαού στο δημοψήφισμα. Δεν έπρεπε η Αριστερά να συνθηκολογήσει¨.
Συνέχισε, ο Δημήτρης Στρατούλης, λέγοντας τα εξής: ” Είχαμε εμείς, τότε, καταθέσει 3 προτάσεις. Η Αριστερή Πτέρυγα, είχε προτείνει να απειλήσουμε τις πληρωμές του δημόσιου χρέους. Επίσης, μία άλλη πρόταση ήταν το διάγγελμα του Πρωθυπουργού για τα κακά των μέτρων και του 1ου και 2ου μνημονίου, να πούμε την αλήθεια στο λαό και να ζητήσουμε, μέσω νέων εκλογών, την θέση του γύρω απ΄ όλα αυτά, ώστε να συνεχίσουμε ως κυβέρνηση ή να βρεθούμε στην αντιπολίτευση. Μία τρίτη πρόταση ήταν αυτή του κ. Βαρουφάκη, που έλεγε, ότι, για να πιεστούν οι Ευρωπαίοι, θα προτείνουμε ένα παράλληλο σύστημα δημόσιων συναλλαγών, μέσω του taxisnet“.
Ο συγγραφέας, τόνισε, ότι, με το βιβλίο αυτό, δεν επιθυμεί την παρελθοντολογία.
” Πρέπει με αυτά που ζήσαμε τότε, να αναστοχαστούμε, να αναδιπλωθούμε και να είμαστε έτοιμοι, σήμερα, για ψύχραιμες και γρήγορες αποφάσεις, εάν μας ξανασυμβούν τέτοια διλήμματα. Υπάρχει ελπίδα για την ενότητα της Αριστεράς. Εμείς δεν μιλάμε για κεντροαριστερά και άλλα τέτοια. Εμείς, ως Λαική Ενότητα και Μέρα25, μιλάμε για ενωμένη Αριστερά, για έναν ισχυρό πόλο αντίστασης, με εναλλακτικό πρόγραμμα – πρότασης διακυβέρνησης“, κατέληξε ο Δημήτρης Στρατούλης.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος