Δημήτρης Σκάλκος από την Τρίπολη: “Θα πορευτούμε στο δρόμο της βιώσιμης εθνικής – οικονομικής ευημερίας με έντονο το συναίσθημα της αισιοδοξίας”

Στις εκδηλώσεις για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940, στην Τρίπολη, την κυβέρνηση, εκπροσώπησε, ο γενικός γραμματέας των δημόσιων επενδύσεων και του ΕΣΠΑ, Δημήτρης Σκάλκος.

Αμέσως μετά την κατάθεση στεφάνου, στο μνημείο των αρχιερέων και των προκρίτων, στην Πλατεία Άρεως, ο Δημήτρης Σκάλκος, έκανε την πιο κάτω δήλωση για το νόημα και το μήνυμα της ημέρας:

” Η επέτειος της συμπλήρωσης 81 χρόνων απ’ την κατηγορηματική απόρριψη του Ιταλικού τελεσιγράφου, το υπερήφανο ΟΧΙ του 40, είναι μία διαρκής υπόμνηση του διαρκούς αιτήματος για ελευθερία, για εθνική αυτοδιάθεση, για ομοψυχία, για ενότητα, για την υπεράσπιση, κυρίως, των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας.

Ταυτόχρονα, είναι μία σημαντική υπόμνηση, ότι, όποτε οι Έλληνες και οι Ελληνίδες, έχουν συνεργαστεί, έχουν ομονοήσει, έχουν παλέψει μαζί, τότε, μόνο καλά πράγματα έχουν πετύχει και μόνο καλά μπορούμε να προσδοκούμε για το μέλλον. Αυτό το τελευταίο, είναι ιδιαίτερα σημαντικό, γιατί βρισκόμαστε σε ημέρες, ιδιαίτερων προκλήσεων για την πατρίδα.

Παρόλα αυτά, η ημέρα, εκπέμπει δυνατό αίτημα αισιοδοξίας, όπως τα καταφέραμε στο παρελθόν – εφόσον επιδείξουμε αίσθημα ενότητας, ομοψυχίας και ομοθυμίας – τότε, το μονοπάτι που έχουμε μπροστά μας θα το διαβούμε με τον πλέον αποτελεσματικό τρόπο.

Αφήνουμε πίσω μας την περιπέτεια της πανδημίας, με τις μικρότερες δυνατές, οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις και είμαστε έτοιμοι, με έντονο το συναίσθημα της αισιοδοξίας, να πορευτούμε στο δρόμο της βιώσιμης εθνικής και οικονομικής ευημερίας, για όλους τους Έλληνες και για όλος τις Ελληνίδες”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος