Διήμερες εκδηλώσεις σε Σκάλα και Βλαχιώτη Λακωνίας

Διήμερες εκδηλώσεις με αφορμή τα 100 χρόνια απ’ τη Μικρασιατική καταστροφή, οργανώνονται στο δήμο Ευρώτα Λακωνίας στις 25 και στις 26 Αυγούστου 2022.

Εκτός του δήμου, διοργανωτές είναι ο σύλλογος ΕΥΖΗΝ και η δημοτική επιχείρηση “Ευρώτειος Πολιτεία”.

Η πρώτη εκδήλωση θα γίνει στην πλατεία Πηγών Σκάλας στις 8.30 μ.μ. και η δεύτερη στο Επιδαύριο θέατρο Βλαχιώτη. Θα παρευρεθεί και θα μιλήσει, η δημοσιογράφος και παρουσιάστρια της μουσικής εκπομπής “Η αυλή των Χρωμάτων” της ΕΡΤ, Αθηνά Καμπάκογλου.

Εκτός των ομιλιών και της απαγγελίας ποιημάτων θα πραγματοποιηθεί και συναυλία. Τραγουδούν οι: Τάνια Τρύπη, Σταύρος Νικολαΐδης, Παναγιώτης Πετράκης, Κωνσταντίνα Σιλεβρή και Χρήστος Κάλλοου. Διευθύνει η μαέστρος Αναστασία Τζανετάκου.

Την εκδήλωση θα παρουσιάσουν η δημοσιογράφος και σκηνοθέτης, Μαίρη Σαραντοπούλου, και η πρόεδρος της Κοινότητας Σκάλας, Ιωάννα Κούρλα, ενώ την εκδήλωση πλαισιώνει χορευτικά ο «Χορευτικός Όμιλος Σκάλας».

“Χρυσόστομος Σμύρνης” στο Βλαχιώτη

Την Παρασκευή 26 Αυγούστου, στις 9 το βράδυ, θα παρουσιαστεί στο Επιδαύριο Θέατρο Βλαχιώτη, το έργο «Χρυσόστομος Σμύρνης», της Τάνιας Χαροκόπου, σε σκηνοθεσία του Λεωνίδα Λοϊζίδη.

Πρωταγωνιστούν: Τάνια Τρύπη, Χάρης Εμμανουήλ Αγγουράκης, Παναγιώτης Πετράκης, Σταύρος Νικολαΐδης, Κωνσταντίνα Σιλεβρή, Χρήστος Κάλλοου.

Η παράσταση τελεί υπό την αιγίδα του δήμου Ευρώτα, της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης «Ευρώτειος Πολιτεία» και της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος