Διαβούλευση της Περιφέρειας Πελοποννήσου με φορείς Υγείας για το νέο ΕΣΠΑ

Συνεχίστηκε η διαβούλευση της Περιφέρειας Πελοποννήσου για το νέο ΕΣΠΑ 2021 – 2027, με τη συμμετοχή εκπροσώπων φορέων υγείας της Περιφέρειας.

Αναφερόμενος στο θέμα ο περιφερειάρχης, Παναγιώτης Νίκας, επισήμανε ότι οι διαθέσιμοι πόροι της Περιφέρειας, τόσο από το ΕΣΠΑ, όσο και από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, είναι ελάχιστοι σε σχέση με τις υφιστάμενες ανάγκες της, και αναφέρθηκε στο σημαντικό έργο που προσφέρουν τα νοσοκομεία, ειδικά κατά την περίοδο της πανδημίας, επισημαίνοντας την ανάγκη για τη συνεχή υποστήριξη του έργου τους.

Σημείωσε, μεταξύ άλλων, ότι η δημιουργία Νοσοκομείου στην Αργολίδα, αποτελεί βασικής προτεραιότητας ζήτημα, προσθέτοντας, ότι όσον αφορά στον τομέα της υγείας θα πρέπει να υπάρξει αξιολόγηση των αναγκών, εστιάζοντας παράλληλα στην απαίτηση για τον σχεδιασμό μονάδας Ακτινοθεραπείας, καθώς και στην παροχή βοήθειας προς τις νοσοκομειακές μονάδες σε θέματα ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού.

Καταλήγοντας, ο Περιφερειάρχης, συνέδεσε το επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας, με την αύξηση της εμπιστοσύνης των πολιτών στο τουριστικό προϊόν της Περιφέρειας.

Στη συνάντηση, ακούστηκαν διάφορες σκέψεις και προτάσεις από τους φορείς Υγείας, ενώ επισημάνθηκε η βοήθεια που θα προσφέρει ένας υγειονομικός χάρτης της Περιφέρειας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος