Διαμαρτυρία από την ΕΛΜΕ Αρκαδίας “για τα κενά σε εκπαιδευτικούς στα σχολεία”

Σε νέα κινητοποίηση προχωρά αύριο, Τρίτη 28 Ιανουαρίου, η Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Αρκαδίας.

Αιτία είναι τα κενά σε εκπαιδευτικό προσωπικό σε σχολεία της, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η διοίκησή της, με ανακοίνωση που εξέδωσε. Σύμφωνα με την ΕΛΜΕ Αρκαδίας, υπάρχουν κενά σε σχολεία γενικής εκπαίδευσης και σε επαγγελματικά σχολεία. Όπως υποστηρίζει, μαθήματα δεν διδάσκονται, χάνονται ώρες διδασκαλίας, εργαστήρια δεν υποστηρίζονται σωστά, τα ωρολόγια προγράμματα δεν καλύπτονται, όπως ορίζουν οι διατάξεις και οι μαθητές δεν παρακολουθούν το σύνολο των γνωστικών αντικειμένων και αποχωρούν απ’ τα σχολεία, νωρίτερα.

Η ΕΛΜΕ Αρκαδίας ζητά να υπάρξει οριστική λύση και καλεί τους αρμοδίους να προχωρήσουν άμεσα σε εξεύρεση ικανής λύσης,, ώστε να προχωρήσει η εκπαιδευτική διαδικασία ομαλά και σύμφωνα με τις επιταγές του νόμου.

Για το λόγο αυτό, την Τρίτη, 28 Ιανουαρίου 2025, η ΕΛΜΕ Αρκαδίας έχει ανακοινώσει παράσταση διαμαρτυρίας στη μία το μεσημέρι στο γραφείο του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Πελοποννήσου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος