Δεν συναινεί ο δήμος Τρίπολης να μεταφέρονται απορρίμματα δήμων, άλλων διαχειριστικών ενοτήτων στην Παλαιόχουνη

Η εξέλιξη της ΣΔΙΤ κεντρικής διαχείρισης των απορριμμάτων, της Περιφέρειας Πελοποννήσου και τα προβλήματα που διαπιστώνονται στην πορεία, απασχόλησαν την σύσκεψη, που συγκάλεσε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, στην Τρίπολη.

Στη σύσκεψη μετείχαν, μεταξύ άλλων, ο Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος Ανδρέας Τσουκαλάς, ο πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής αντιπεριφερειάρχης Διοίκησης – Οικονομίας Χρήστος Λαμπρόπουλος, όπως επίσης εκπρόσωπος της διαχειρίστριας εταιρείας, καθώς και νομικός και τεχνικός σύμβουλος της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Επισημάνθηκε, η ανάγκη να οριστικοποιηθεί το χρονοδιάγραμμα, που αφορά στις τρεις προβλεπόμενες από την ΣΔΙΤ, μονάδες επεξεργασίας, με καταληκτική ημερομηνία περαίωσης των εργασιών σε αυτές.

Σύμφωνα με όσα αναφέρθηκαν στη σύσκεψη, από τον εκπρόσωπο της διαχειρίστριας – τα οποία, όπως είπε, θα αποσταλούν και γραπτώς στην Περιφέρεια – η μονάδα στην Παλαιόχουνη Αρκαδίας, θα είναι πλήρως λειτουργική, για ολοκληρωμένη διαχείριση, το τελευταίο δεκαήμερο του ερχόμενου Φεβρουαρίου. Η πρόδρομη διαχείριση, στις άλλες δύο, αναμένεται, στην Καλλιρρόη Μεσσηνίας, τον Απρίλιο και στη Σκάλα Λακωνίας, τον Ιούνιο του 2023.

Δεν συναινεί ο δήμος Τρίπολης να υποδέχεται απορρίμματα από άλλες διαχειριστικές ενότητες

Εν’ τω μεταξύ, ο δήμαρχος Τρίπολης, Κ. Τζιούμης, έχει στείλει στο αρμόδιο Υπουργείο, στον ΦΟΔΣΑ, στην ΤΕΡΝΑ – Ενεργειακή, στον γενικό γραμματέα Συντονισμού και στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, επιστολή, στην οποία επισημαίνεται, ότι ο δήμος της Τρίπολης δεν συναινεί, σε καμία περίπτωση, να υποδεχθεί η μονάδα στην Παλαιόχουνη, απορρίμματα και από άλλες περιοχές. Όπως είναι γνωστό, ήδη, στην μονάδα αυτή, κατευθύνονται σκουπίδια και άλλες διαχειριστικές ενότητες.

Αξίζει να τονιστεί, ότι, σύμφωνα με την ΣΔΙΤ Πελοποννήσου, η Παλαιόχουνη, προορίζεται να υποδέχεται απορρίμματα από Αργολίδα, Κορινθία, Τρίπολη, Βόρεια και Νότια Κυνουρία.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος