«Δεν αρνούμαι τις πράξεις μου, δεν χτύπησα όμως τα γεροντάκια», δηλώνει στο ΕΡΤnews o 45χρονος που συνελήφθη στην Δόριζα Αρκαδίας

Σύνοψη
  • Αποκλειστική συνέντευξη του 45χρονου που κατηγορείται για την οργάνωση και συμμετοχή σε ληστεία σε βάρος ηλικιωμένων στην Δόριζα Αρκαδίας

«Αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη των πράξεων μου, δεν είναι στον χαρακτήρα μου και στην φιλοσοφία μου να χρησιμοποιώ βία σε γεροντάκια, διασκεδάσαμε στην Τρίπολη την προηγούμενη νύχτα, για αλλού ξεκινήσαμε και αλλού καταλήξαμε».

Με αυτά τα λόγια ξεκίνησε η συνέντευξη που παραχώρησε κατά αποκλειστικότητα στην ΕΡΤ ο 45χρονος Μπόμπαν, Σέρβος στην καταγωγή, αμέσως μετά την απολογία του σε ανακρίτρια και εισαγγελέα και την απόφαση να προφυλακιστεί για την κακουργηματική πράξη που διέπραξε στην Δόριζα Αρκαδίας εις βάρος τριών ηλικιωμένων

Κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής μας συζήτησης, ξεδίπλωσε τη δική του φιλοσοφία για τις ληστείες που έχει διαπράξει απο τότε που ήταν ανήλικος μέχρι σήμερα χωρίς να χρησιμοποίησει βία, κάτι που ακούστηκε και γράφτηκε απο μερίδα ΜΜΕ.
Λίγο πριν οδηγηθεί και πάλι στις φυλακές, εξηγεί γιατί δεν επέστρεψε στις Φυλακές Χανίων, ενω έπρεπε απο τις 22 Ιανουαρίου οπότε έληγε και η άδεια του και για τις προσπάθειες που έχει καταβάλει για να βγεί στην κοινωνία σαν άνθρωπος και να ρχίσει μια καινούργια ζωή.

Όσο για την αποδεδειγμένη συμμετοχή του στην υπόθεση απαγωγής γνωστού επιχειρηματία, αναφέρει ότι «αυτός ο κύκλος έχει κλείσει και ο καθένας έχει τραβήξει τον δρόμο του».


ΕΡ : Πριν απο λίγο κριθήκατε προφυλακιστέος για τη ληστεία στη Δόριζα Αρκαδίας


-Εχω να σας πω ότι αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη των πράξεων μου γιατί εγώ παρέσυρα και τον δεύτερο κατηγορούμενο που είναι Αλβανικής καταγωγής και όλη αυτη η «φουσκάλα» που έγινε απο την Αστυνομία ότι δηλαδή ο τρίτος κατηγορούμενος, ο ελληνικής καταγωγής , συμμετείχε επειδή ήπιαμε έναν καφέ. Δεν ισχύει. Ευτυχώς τον πίστεψε η Ανακρίτρια, τον πίστεψε και τον άφησε ελεύθερο χωρίς καμμία εγγύηση , χωρίς τίποτα.


ΕΡ : Πως βρεθήκατε στην Αρκαδία ;


-Εγώ ερχόμουν συχνά στην Αρκαδία, εχω φίλες , έχω φίλους δηλαδη δεν ήρθα πρώτη φορά, ερχομαι συχνά. Είναι ένα μέρος που μου αρέσει.


ΕΡ : Υπήρχαν πληροφορίες για τους ηλικιωμένους, ότι είχαν χρήματα στο σπίτι ;


-Κοιτάξτε για τους συγκεκριμένους όχι. Καταρχάς δεν είναι του χαρακτήρα μου να πηγαίνω σε ηλικιωμένους. Είχαμε διασκεδάσει την προηγούμενη νύχτα μέχρι το πρωί και ο ξενοδόχος το εχει επιβεβαιώσει στην αστυνομία και τα μαγαζιά που πήγαμε. Δεν είμασταν δηλαδή για τέτοια πράξη. Απλά το πρωί ξυπνήσαμε αλλού ξεκινήσαμε να πάμε, αλλού καταλήξαμε και έγινε αυτό που έγινε. Εγώ θέλω να σας πώ από την πλευρά μου, δεν ξέρω αν σας το επιβεβαίωσαν και οι κάτοικοι του σπιτιού, δεν υπήρχε το παραμικρό, ούτε χτυπημα , ούτε βία, ούτε τίποτα. Ισα ισα τους βοήθησα να πιούνε και λίγο νερό.

ΕΡ : Προσπάθησατε δηλαδή να βοηθήσετε, όπως και σε άλλες περιπτώσεις, σε άλλες ληστείες, όπως ισχυρίζεσαι, γιατί είναι αρκετές οι κακοποιητικές πράξεις που έχεις κάνει ;

-Σας λέω δεν γίνεται απο τη μια να παρουσιάζουμε έναν άνθρωπο, που είναι παραβατικός μια ζωή, «σκληροπυρηνικός» που λένε και απο την άλλη να κλέβει η να χτυπάει γεροντάκια. Η φιλοσοφία μου είναι άλλη. Και εγώ έπαιρνα λεφτά απο τράπεζες, δεν έπαιρνα απο κανέναν πολίτη λεφτά. Δεν έχω πάρει ποτέ ούτε πρόκειται να πάρω. Ηθελα να βοηθήσω τα θύματα. Δεν φτάνει που τους κλέψαμε να τους χτυπήσουμε κιόλας ;

ΕΡ : Είχες πάρει άδεια απο τις φυλακές Χανίων. Έπρεπε να επιστρέψεις, δεν επέστρεψες όμως.

Οσον αφορά αυτό για την άδεια μου από τα Χανιά, ξέρει και η φυλακή ότι εγώ ζήταγα επί δύο χρόνια υπό όρον απόλυσην, όταν εκτίεις δηλαδή τα 3/5.
Είχα τελειώσει και το σχολείο Δεύτερης ευκαιρίας, είχα κάνει μεγάλες προσπάθειες μπας και βγω στην κοινωνία σαν άνθρωπος για μια καινούργια ζωή, όπου συνεχως με χτυπάγανε στο παρελθόν, ότι εχω βαρύ παρελθόν. Άνθρωπος είμαι αγανάκτησα και αποφάσισα να μην γυρίσω, κάτι που εντέλει αποδείχτηκε κακό , αποδείχτηκε λάθος.

ΕΡ ; Εχεις να πείς κάτι και για την συμμετοχή σου στην απαγωγή γνωστού επιχειρηματία, πράξη για την οποία καταδικάστηκες και εξέτισες ποινή για αυτό.


Ναι αυτός ο κύκλος έχει κλείσει για εμένα από όλες τις πλευρές, και ποινικά, ο καθένας έχει τραβήξει τον δρόμο του, για εμένα έχει τελειώσει αυτός ο κύκλος.
Εγω δεν δικάστηκα για την απαγωγή, δικάστηκα για άλλες πράξεις που ήταν σχετικές με την απαγωγή.

Λόγοι δεοντολογίας επιβάλλουν να αναφερθεί πως η συνέντευξη δόθηκε στην υπογράφουσα το κείμενο δημοσιογράφο Πέγκη Μπρούσαλη και υποστηρίχτηκε τεχνικά, ηχογραφήθηκε, από τον Νίκο Βιδάκη.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος