Δ. Παυλής: Η Τρίπολη παίρνει 5 σχολές από 2 που έχει σήμερα

Τις αποφάσεις και τα συμπεράσματα απ’ την χθεσινή, δίωρη συνάντηση της επιτροπής της Τρίπολης με τον Υπουργό Παιδείας, κ. Κ. Γαβρόγλου, γνωστοποίησε, σήμερα το πρωί, σε συνέντευξη Τύπου, ο δήμαρχος της πόλης, κ, Δημήτρης Παυλής.

Κατά τον κ. Παυλή, τα νέα δεδομένα που προέκυψαν απ’ την συνάντηση του Υπουργείου, είναι τα εξής:

1. Η έδρα του ερευνητικού κέντρου που ιδρύεται στο νέο Ίδρυμα θα είναι στην Τρίπολη και όχι στην Καλαμάτα. Όλες οι πόλεις (και η Τρίπολη) θα έχουν Ινστιτούτα.

2. Θα συσταθεί άμεσα 3μελής ειδική επιτροπή, όπου και θα εξετάσει όλα τα αιτήματα πόλεων για ίδρυση και λειτουργία Κτηνιατρικής Σχολής. Θα εκδοθεί σχετικό πόρισμα. Ο Υπουργός, φαίνεται θετικός για την Τρίπολη, η οποία και έχει έτοιμη προμελέτη και διαθέτει ικανές στρεμματικές εκτάσεις για τις απαραίτητες υποδομές.

3. Το τμήμα υπολογιστών και τηλεπικοινωνιών παραμένει στην Τρίπολη και εντάσσεται στην Σχολή Οικονομίας και Τεχνολογίας. Το τμήμα, θα αποκτήσει δικαιώματα που ισχύουν στα Πολυτεχνικά τμήματα. Εξετάζεται θετικά το αίτημα για 5ετή φοίτηση.

4. Η ίδρυση και η λειτουργία Πολυτεχνικής Σχολής στην Τρίπολη, είναι αποκλειστική υπόθεση της Συγκλήτου του Ιδρύματος και όχι του Υπουργείου. Σύμφωνα με το νόμο, το Υπουργείο μόνο συνυπογράφει και τίποτα άλλο.

5. Η «κόκκινη γραμμή» του Υπουργείου έχει να κάνει με την Σχολή Μηχανικών απ’ το ΑΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας, που εντάσσεται στον κορμό του νέου Πανεπιστημίου της Πελοποννήσου. Η Σχολή, με έδρα την Πάτρα, έρχεται στο νέο Ίδρυμα. Εάν η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου της Πελοποννήσου, σήμερα κατά την συνεδρίασή της, απορρίψει την συγκεκριμένη πρόταση του Υπουργείου, τότε, όπως διευκρίνισε ο ίδιος ο κ. Γαβρόγλου, το σχέδιο νόμου της συνέργειας των Ιδρυμάτων, απορρίπτεται ΟΛΟ και δεν ισχύει το … αλα καρτ. Εάν απορριφθεί η ενσωμάτωση της Σχολής της Πάτρας στο νέο Πανεπιστήμιο της Πελοποννήσου, το εν λόγω Ίδρυμα, παραμένει ως έχει και δεν ισχύει τίποτα απ’ τα πιο πάνω.

• Ο κ. Παυλής, κάλεσε τις Πρυτανικές Αρχές, να σκεφθούν σοβαρά το θέμα και να πάρουν απόφαση που θα προάγει το γενικό καλό και την ανάπτυξη του Πανεπιστημίου .

Κατά τον κ. Παυλή, το σχέδιο νόμου Γαβρόγλου, αφήνει … προίκα στην Τρίπολη πέντε (5) Σχολές, απ’ τις δύο (2) που έχει σήμερα.

φωτό: Στ. Ζορμπαλάς

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος