Δ. Χατζησωκράτης: “Το Πολυτεχνείο πρέπει να ανήκει στην σημερινή γενιά και σε ολόκληρο το δημοκρατικό λαό”

“Το Πολυτεχνείο δεν ανήκει στους δημιουργούς του. Δικές τους είναι μόνο οι ανεξίτηλες μνήμες, τα βιώματα, οι εμπειρίες. Το Πολυτεχνείο πρέπει να ανήκει στην σημερινή γενιά που με τα δικά της οράματα και συνθήματα, προσδίδει το δικό της περιεχόμενο στους αγώνες της, μέχρι και αυτή να παραδώσει τη σκυτάλη στην επόμενη”.

Αυτό, μεταξύ άλλων, τόνισε από την Τρίπολη, ο Δημήτρης Χατζησωκράτης, μέλος της Συντονιστικής Κατάληψης του Πολυτεχνείου, με συμμετοχή στον αντιδικτατορικό αγώνα, με αφορμή την εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Αρκαδίας και της νεολαίας του κόμματος, για τα 48 χρόνια απ’ τα γεγονότα και την εξέγερση στο Πολυτεχνείο, το Νοέμβριο του 1973.

“Το Πολυτεχνείο – επισήμανε – πρέπει να ανήκει και σε ολόκληρο το δημοκρατικό λαό, να νιώθει ο καθένας περήφανος. Παρά το γεγονός, ότι αυτός εδώ ο τόπος, γεννά, μερικές φορές δικτάτορες, γεννά όμως και τους τυραννοκτόνους”.

Δ. Χατζησωκράτης: “Το Πολυτεχνείο πρέπει να ανήκει στην σημερινή γενιά και σε ολόκληρο το δημοκρατικό λαό”
Στ. Ζορμπαλάς

Εκτός απ’ τον κεντρικό ομιλητή, τον Δημήτρη Χατζησωκράτη, μίλησαν στην εκδήλωση και οι Σπύρος Νικολόπουλος (μέλος της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Αρκαδίας), Πέτρος Ζούνης (αυτοδιοικητικός, με παρουσία στα γεγονότα της Νομικής και του Πολυτεχνείου), Ανδρέας Παυλής (Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Αρκαδίας).

Χαιρετισμό απεύθυνε ο Συντονιστής της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Αρκαδίας, Χρήστος Στάικος, ενώ συντόνισε η Μαρία Μητροπούλου.

Ο Δημήτρης Χατζησωκράτης, συγχρόνως, μίλησε και για το βραβευμένο βιβλίο του, “Πολυτεχνείο 73. Αναστοχασμός μιας πραγματικότητας”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος