Αρκαδία: Καταστροφές στις καλλιέργειες ντομάτας Κανδήλας από τη χαλαζόπτωση (photos)

Οι αλλεπάλληλες βροχοπτώσεις, το χαλάζι, αλλά και η υγρασία, φαίνεται να έχουν δημιουργήσει σοβαρό πρόβλημα στην γνωστή και ξεχωριστή ντομάτα Κανδήλας.

Σύμφωνα με τα όσα είπε στην ΕΡΤ Τρίπολης ο πρόεδρος της κοινότητας Παναγιώτης Ευσταθίου, οι πρώτες αυτοψίες, έχουν δείξει σοβαρές ζημιές στο προϊόν.

Αρκαδία: Καταστροφές στις καλλιέργειες ντομάτας Κανδήλας από τη χαλαζόπτωση (photos)

“Οι συνεχιζόμενες βροχές, αλλά και το χαλάζι, έστω και αυτό το λίγο που έπεσε, επέφεραν σκάσιμο και τρύπες στην επιφάνεια της ντομάτας. Τα περισσότερα χωράφια στον κάμπο, απ’ τα Χάνι και μετά, έχουν γεμίσει λάσπη και αυτό δυσκολεύει τους παραγωγούς να εισέλθουν μέσα και να ραντίσουν ή να κόψουν το προϊόν”, δήλωσε με έμφαση ο πρόεδρος της κοινότητας.

Αρκαδία: Καταστροφές στις καλλιέργειες ντομάτας Κανδήλας από τη χαλαζόπτωση (photos)

Και συνέχισε, λέγοντας, τα εξής: “Και να φανταστείτε, ότι τώρα είναι η περίοδος του κοψίματος της ντομάτας μας. Και να φανταστείτε ότι είχε καλή τιμή. Τώρα, δεν μπορεί να γίνει συγκομιδή. Η ζημιά κυμαίνεται απ’ το 50 % έως και το 100 %, κατ΄ εμάς, σε μερικές καλλιέργειες. Καλούμε, άμεσα, τα κλιμάκια του ΕΛΓΑ να έρθουν και να ξεκινήσουν τις διαδικασίες καταγραφής της ζημιάς και των δηλώσεων, ώστε να υπάρξει σύντομα η σχετική αποζημίωση. Η Κανδήλα στηρίζεται στην ντομάτα και φημίζεται για αυτήν. Όλα πρέπει να γίνουν σύντομα, ώστε να πιστοποιηθεί η ζημιά”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος