Αύξηση κονδυλίου για τη δίκαιη μετάβαση της Μεγαλόπολης στη μεταλιγνιτική εποχή

Επιπλέον 3 δισ. ευρώ για την δίκαιη αναπτυξιακή μετάβαση των λιγνιτικών περιοχών της Μεγαλόπολης -και της Δυτικής Μακεδονίας- θα διατεθούν μέσω της Ευρωπαϊκής ‘Ενωσης, με αποτέλεσμα η συνολική πίστωση, που θα διατεθεί στις πιο πάνω περιοχές, για τον συγκεκριμένο σκοπό, να ανέλθει στα 5 δισ. ευρώ.

Αυτό γνωστοποίησε ο Κωστής Μουσουρούλης, πρόεδρος της Επιτροπής του Σχεδίου Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης της Δυτικής Μακεδονίας, της Μεγαλόπολης και των νησιών, μιλώντας στο 6ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών.

‘Οπως ανακοίνωσε, τα επιπλέον 3 δισ. ευρώ, θα προέλθουν από το ταμείο Invest EU και την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.

Το πρώτο θα λειτουργεί υπό ειδικό πλαίσιο, για την κάλυψη των αναγκών της δίκαιης αναπτυξιακής μετάβασης, ενώ η Ευρωπαική Τράπεζα Επενδύσεων, θα παράσχει χρηματοδοτική διευκόλυνση – αλλά και απευθείας επιδότηση 25% – στο κόστος της δημόσιας επένδυσης.

Υπενθυμίζεται ότι η αρχική πίστωση, για τη μετάβαση, ανερχόταν σε 2 δισ. ευρώ, τα οποία προέρχονται από τα Ταμεία Δίκαιης Μετάβασης και Ανάκαμψης.

Όπως δήλωσε ο Κώστας Μουσουρούλης, προετοιμάζεται νέα πρόσκληση εκδήλωσης επενδυτικού ενδιαφέροντος, για δημόσια και ιδιωτικά έργα, προσθέτοντας, ότι, τα συγκεκριμένα επενδυτικά σχέδια, θα αναλάβει να τα ωριμάσει η πολιτεία, χωρίς κόστος για τους επενδυτές.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος