Την περιοχή της Γκάτζιας επισκέφθηκε ο αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας, Γιάννης Μαλτέζος, από κοινού με τον δήμαρχο Επιδαύρου, Τάσο Χρόνη, και την πρόεδρο της τοπικής κοινότητας Αγίου Δημητρίου, Χριστίνα Κωστούρου, συνοδευόμενοι από μηχανικούς της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας.
Παρουσία πολλών κατοίκων του χωριού έγινε αυτοψία προκειμένου να διαπιστωθεί εάν χρειάζονται παρεμβάσεις σε υδατορέματα της περιοχής, μετά τις πρόσφατες πυρκαγιές του Ιουλίου και διαπιστώθηκε η ανάγκη ορισμένων παρεμβάσεων οι οποίες ήδη δρομολογήθηκαν.
Ο αντιπεριφερειάρχης ενημέρωσε παράλληλα, ότι άμεσα θα έχουν παραδοθεί στον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα, τα οριστικά πορίσματα των τριών Επιτροπών που έχουν συσταθεί, για την εκτίμηση των ζημιών σε υποδομές, επιχειρήσεις, καθώς επίσης, στο φυτικό και το ζωικό κεφάλαιο, όπως και ανάγκες σε ζωοτροφές.
Τα πορίσματα αυτά θα παραδοθούν από τον περιφερειάρχη στην κυβέρνηση προκειμένου να ληφθούν υπόψη, για την αποζημίωση και των πληγέντων της Αργολίδας, μαζί με τους τρεις νομούς της Πελοποννήσου που κυρίως επλήγησαν.
Αντίστοιχη συνεννόηση για τυχόν ανάγκες επεμβάσεων σε υδατορέματα, θα γίνει και με τον Δήμο Ναυπλιέων, για την περιοχή του Αραχναίου.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος