Σε πράξεις εξωστρέφειας προχώρησε-πανελλαδικά- αυτές τις ημέρες το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας.
Στο πλαίσιο της πανελλήνιας εβδομάδας εκπαίδευσης και πρόληψης (12/12-19/12), το παράρτημα της Τρίπολης, πραγματοποίησε, χθες, το πρωί, στην Πλατεία Πετρινού της Τρίπολης, ειδική καμπάνια με τίτλο: «Μία εβδομάδα μπορεί, κυριολεκτικά, να κρατήσει μία ζωή».
Εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ, ενημέρωσαν τους περαστικούς για την παροχή πρώτων βοηθειών, για τον ρόλο και τον σκοπό του ΕΚΑΒ, ενώ κάλεσαν τους πολίτες, όπως δώσουν προτεραιότητα στην πρόληψη και την ασφάλεια.
Ζήτησαν απ’ τους πολίτες, όπως προσέχουν στις μετακινήσεις που κάνουν με αυτοκίνητο, μηχανή ή ποδήλατο και όπως σέβονται τους πεζούς.
Μίλησαν, επίσης και για τις πρόνοιες που πρέπει να παίρνουμε στη θάλασσα, στο βουνό και στις υψηλές θερμοκρασίες.
Επανέλαβαν ότι δεν πρέπει να καλούμε άσκοπα το 166 και δεν πρέπει να εμποδίζουμε το ασθενοφόρο στις διελεύσεις του.
Τέλος, γνωστοποίησαν ότι δεν υπάρχει πρόβλημα με τον αριθμό των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ της περιοχής και ότι έχει ήδη, εμπλουτιστεί και ανανεωθεί ο στόλος των αυτοκινήτων.
φωτό: Στ. Ζορμπαλάς
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος