Αρκαδία: Ο Γ. Παπαηλιού για τα αγροτικά-κτηνοτροφικά

Μιλώντας για τα αγροτικά και τα κτηνοτροφικά θέματα στη Βουλή των Ελλήνων, ο βουλευτής Αρκαδίας του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Γ. Παπαηλιού, μεταξύ άλλων είπε τα εξής:

” Η εξευτελιστική τιμή του ελαιολάδου και του γάλακτος για ορισμένες περιοχές, όπως η Κυνουρία, η Γορτυνία και όχι μόνον της ιδιαίτερης πατρίδας μου, της Αρκαδίας, οδηγεί τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους στο όριο της επιβίωσης, αφού η καλλιέργεια, η παρασκευή και η διάθεση αυτών των προιόντων, αποτελούν τη μοναδική πηγή εισοδήματός τους”.

Και συνέχισε: “Όλοι ομνύουν στον πρωτογενή τομέα και θεωρούν ότι η γεωργία και η κτηνοτροφία θα αποτελέσουν το βασικό εργαλείο για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας και την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας. Το ζήτημα είναι να το εννοούμε και να ασκούμε πολιτικές προς αυτή την κατεύθυνση”.

Ο κ. Παπαηλιού, αναφέρθηκε στα προβλήματα, στις εκκρεμότητες και στις ελλείψεις και κάλεσε την κυβέρνηση, όπως άμεσα δώσει ικανές λύσεις στα αιτήματα των αγροτών και των κτηνοτρόφων.

από δελτίο Τύπου
πηγή φωτό: ερτ τρίπολης (αρχείο)

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ