Αρκαδία: Κινδύνεψε από πλημμυρικά φαινόμενα το εκκλησάκι της Αγ. Θεοδώρας με τα 17 δέντρα στη σκεπή

Το μοναδικό στον κόσμο εκκλησάκι με τα 17 δένδρα στη σκεπή του, η Αγία Θεοδώρα στο χωριό Βάστα Αρκαδίας κινδύνεψε από πλημμυρικά φαινόμενα που έπληξαν τα ξημερώματα της Παρασκευής 20 Ιανουαρίου την περιοχή.

Από την έντονη βροχόπτωση δημιουργήθηκαν προβλήματα και στην Κοινότητα Βάστα, όπως αναφέρει ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Μεγαλόπολης Δημήτρης Σιέμπος.

Συγκεκριμένα πλημμύρισαν χείμαρροι, στην περιοχή της Αγίας Θεοδώρας Βάστα, Κάτω Κοτύλιο, με αποτέλεσμα φερτά υλικά να φράξουν τους δρόμους των οικισμών και να δημιουργήσουν προβλήματα.

Το εκκλησάκι της Αγίας Θεοδώρας γέμισε με λασπόνερα και οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην περιοχή υπέστησαν ζημιές.

Μηχανήματα του Δήμου Μεγαλόπολης, προχώρησαν και ολοκλήρωσαν την διάνοιξη των δρόμων. Επίσης ο κ. Σιέμπος διαβεβαιώνει ότι συνεργεία βρίσκονται σε ετοιμότητα για να αντιμετωπίσουν τα όποια προβλήματα εντοπίζονται στην επικράτεια του δήμου.

Επίσης ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Μανώλης Σκαντζός, σε ανάρτησή του αναφέρει ότι “ήδη ως Περιφερειακή Ενότητα Αρκαδίας φροντίσαμε και έχει αποσταλεί ιδιώτης εργολάβος για τις ζημιές που έχουν προκληθεί στην ευρύτερη περιοχή και στους γύρω δρόμους.

Με την υποχώρηση της στάθμης του νερού στον ποταμό θα επιληφθεί ο εργολάβος, για τις ζημιές που θα προκληθούν στην κοίτη του ποταμού και στην γύρω περιοχή.”

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος