Αρκαδία: Κάλεσμα σωματείων για απόκρουση του νόμου Χατζηδάκη

Τρία σωματεία της ευρύτερης περιοχής, με ανακοίνωσή τους καλούν τα εργατικά σωματεία να συμμετάσχουν σε σύσκεψη που θα γίνει στο Εργατικό Κέντρο Αρκαδίας, στην Τρίπολη, στις 22 Οκτωβρίου.

Η σύσκεψη – συγκέντρωση έχει προγραμματιστεί για την Παρασκευή, 22 του μήνα, στις 6.30 το απόγευμα, στο Εργατικό Κέντρο της Αρκαδίας.

Αντικείμενο της συζήτησης θα είναι η κοινή δράση και ο αγώνας των συνδικάτων όσον αφορά τον νόμο Χατζηδάκη.

Το σωματείο ενέργειας της Πελοποννήσου, το συνδικάτο των τεχνεργατών – οικοδόμων και το σωματείο των εργαζομένων στα καταστήματα, τις εταιρείες και τις επιχειρήσεις, ζητούν από τον κόσμο της εργασίας, να κινητοποιηθεί και να αποκρούσει την εφαρμογή του νόμου 4806/2021, αλλά και να απαιτήσει μέτρα προστασίας και ενίσχυσης των συνθηκών και των νομοθετικών όρων της εργασίας.

Μεταξύ, άλλων, στην αναγγελία της σύσκεψης, αναφέρονται τα εξής:

“Δεν δεχόμαστε:

• να δουλεύουμε χωρίς ωράριο, με εξαντλητικές βάρδιες, επτά ημέρες την εβδομάδα χωρίς ξεκούραση, να δουλεύουμε ατέλειωτες ώρες με την τηλεργασία.

• να δουλεύουμε χωρίς ΣΣΕ, με μισθούς των 400€ και 500€, με απλήρωτες υπερωρίες.

• να μετράμε καθημερινά στα δελτία ειδήσεων δεκάδες νεκρούς και εκατοντάδες διασωληνωμένους από τον κορονοϊό, αφού ο λαός μας παραμένει απροστάτευτος από την πανδημία και το δημόσιο σύστημα υγείας σμπαραλιασμένο με ευθύνη του κράτους και των επιχειρηματικών ομίλων.

• το εισόδημα μας να εξαντλείται το πρώτο δεκαήμερο του μήνα αφού τα ενοίκια, τα τιμολόγια του νερού, του ηλεκτρικού, του τηλεφώνου και του internet, τα εισιτήρια των συγκοινωνιών, το ψωμί, το γάλα και όλα τα προϊόντα λαϊκής κατανάλωσης είναι πανάκριβα, την ίδια στιγμή που οι εργατικές και λαϊκές οικογένειες βουλιάζουν στα χρέη.

• τα παιδιά μας να είναι καταδικασμένα στην αμορφωσιά σε ένα σχολείο που μετατρέπεται και αυτό σε δυσβάσταχτο κόστος για τις φτωχές οικογένειες”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος