Αρκαδία – Γ. Ορές: “Στο 40% περίπου το ποσοστό της ηλεκτρονικής αυτοαπογραφής του πληθυσμού”

“Αυτή τη στιγμή, στην πρώτη φάση του σχεδίου, είμαστε, περίπου, στο 40% της απογραφής του πληθυσμού με τη μέθοδο της ηλεκτρονικής αυτοαπογραφής. Υπάρχει παράταση της διαδικασίας, μέχρι τις 13 Δεκεμβρίου. Αμέσως μετά, θα αναλάβουν οι απογραφείς, με τον γνωστό, παραδοσιακό τρόπο, σπίτι – σπίτι”. Αυτό ανέφερε σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον δήμαρχο της Τρίπολης, Κώστα Τζιούμη, ο προϊστάμενος της Υπηρεσίας Στατιστικής Αρκαδίας, Γιώργος Ορές.

Ο κ. Ορές συνέχισε, λέγοντας τα εξής:

“Έχουμε δώσει τους κωδικούς, σχεδόν στο σύνολο. Ίσως, κάποιοι κωδικοί να μην έφτασαν ποτέ στα σπίτια. Ίσως να υπάρχουν και τέτοιες περιπτώσεις. Καλούμε τον κόσμο να κάνει την αυτοαπογραφή. Ακόμα και αν δεν καταφέρει να την ολοκληρώσει και να φτάσει στην οριστική υποβολή, ας προσπαθήσει και ας φτάσει μέχρι ενός σημείου. Εκεί, ας αφήσει τηλέφωνο και άλλα στοιχεία, ώστε να επέμβει ο απογραφέας. Θέλουμε, στη δεύτερη φάση, να έχουμε, όσο περισσότερο μπορούμε, λιγότερες φυσικές παρουσίες στα σπίτια με τους απογραφείς”.

Σε ερωτήσεις της ΕΡΤ Τρίπολης για διαπίστωση ή μη, αρνητών της απογραφής και για τα ποσοστά παραίτησης των απογραφέων, ο Γιώργος Ορές, απάντησε ως εξής:

“Δεν έχουμε μέχρι τώρα συναντήσει κάποιο κίνημα αρνητών ή κάποιες τέτοιες συμπεριφορές. Όσον αφορά τις παραιτήσεις των απογραφέων, εδώ στην Αρκαδία, είχαμε ένα ποσοστό της τάξης του 10% που παραιτήθηκε για διάφορους λόγους. Υπήρξε άμεση αντικατάσταση. Συνολικά, στην Αρκαδία, έχουμε 460 απογραφείς”.

Μιλώντας ο δήμαρχος, Κώστας Τζιούμης, μεταξύ άλλων, κάλεσε τον κόσμο να απογραφεί στον δήμο της Τρίπολης.

Έκανε έκκληση να απογραφεί ο κόσμος και να μη γυρίσει την πλάτη στην διαδικασία, αφού ο τελικός αριθμός, αναμένεται να παίξει μεγάλο ρόλο στις χρηματοδοτήσεις του δήμου, στα προγράμματα, αλλά και σε πολλά άλλα πράγματα που επηρεάζουν τα έργα και την συνολική ανάπτυξη του δήμου, για μία ολόκληρη δεκαετία.

“Τουλάχιστον, να μη βγούμε λιγότεροι σε σχέση με την προηγούμενη απογραφή”, είπε με έμφαση ο Κώστας Τζιούμης.

Ο δήμαρχος προχώρησε και στην αποκάλυψη ότι στην απογραφή των κτιρίων που έγινε πρόσφατα στην πόλη της Τρίπολης, καταγράφηκαν 15.000 κατοικούμενες οικίες με μ.ο. 2,5 ατόμων ανά κατοικία, οπότε θα πρέπει τώρα η απογραφή των πολιτών να δώσει περίπου 40.000 πληθυσμό, μόνο για την πόλη της Τρίπολης και όχι για το σύνολο του δήμου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος