Αρκαδία: Διήμερες εκδηλώσεις για τον αγωνιστή της ειρήνης Γρηγόρη Λαμπράκη

Διήμερες εκδηλώσεις για τον μεγάλο Αρκάδα, αγωνιστή της ειρήνης, πολιτικό, γιατρό και πρωταθλητή του στίβου, Γρηγόρη Λαμπράκη, πρόκειται να γίνουν σε Κερασίτσα Τεγέας και Τρίπολη, το διήμερο 7 και 8 Μαΐου, με οργανωτή την Επιτροπή Ειρήνης Αρκαδίας, ενώ στηρίζουν φορείς, σύλλογοι και σωματεία της περιοχής.

Σύμφωνα με τα όσα είπαν σε συνέντευξη Τύπου στην Τρίπολη οι διοργανωτές, κυριαρχεί στις εκδηλώσεις, ο 4ος αγώνας δρόμου ειρήνης 21 χιλιομέτρων “Γρηγόρης Λαμπράκης”, στις 6 το απόγευμα της Κυριακής 8 Μαΐου.

Η απόσταση είναι Τρίπολη – πλατεία Κερασίτσας Τεγέας (τόπος καταγωγής του Γρηγόρη Λαμπράκη), Στάδιο Τεγέας, Άγιος Σώστης και επιστροφή στην Τρίπολη.

Η εκκίνηση θα δοθεί απ’ το πάρκο των αλύγιστων (στο χώρο αυτό έγιναν αρκετές εκτελέσεις πολιτών κατά την περίοδο της Κατοχής και του Εμφυλίου), δίπλα στις φυλακές Τρίπολης, στον Άγιο Αθανάσιο. Ο τερματισμός θα γίνει στην Πλατεία Πετρινού της Τρίπολης.

Θα ακολουθήσουν απονομές, βραβεύσεις, ενώ θα πραγματοποιηθεί συναυλία με τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη.

Την προηγούμενη ημέρα, στο χώρο του μνημείου του Γρηγόρη Λαμπράκη, στην Κερασίτσα Τεγέας, θα γίνουν καταθέσεις στεφάνων και χαιρετισμοί.

“Τα μηνύματα που εκπέμπει διαχρονικά ο Λαμπράκης, είναι δυνατά, βαθιά και ειδικά την σημερινή εποχή, με τον πόλεμο της Ουκρανίας, οι ιδέες του Λαμπράκη είναι ο φάρος των ανθρώπων για την διεκδίκηση της ειρήνης, της φιλίας, της συνεργασίας, της δικαιοσύνης και της αλληλεγγύης των λαών”, είπαν οι ομιλητές της συνέντευξης τύπου της Τρίπολης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος