Αργολίδα: Παρέμβαση Γ. Ανδριανού για τα προβλήματα των αγροτών

Ο βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Ανδριανός, κατέθεσε στη Βουλή ερώτηση προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σπήλιο Λιβανό, με θέμα την ανάγκη στήριξης των παραγωγών εσπεριδοειδών -και ιδιαίτερα κλημεντίνης, ναβαλίνας και μέρλιν.

Το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

«Μετά την αλλαγή της πολιτικής ηγεσίας του αρμόδιου Υπουργείου, επανέρχομαι στο θέμα που είχα θίξει με προηγούμενη Ερώτηση, της ανάγκης αντιμετώπισης των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν σήμερα οι παραγωγοί εσπεριδοειδών, και ιδιαίτερα κλημεντίνης, ναβαλίνας αλλά και μέρλιν.

Αργολίδα: Παρέμβαση Γ. Ανδριανού για τα προβλήματα των αγροτών

Συγκεκριμένα, μετά και τα πρόσφατα ασύμβατα με την εποχή καιρικά φαινόμενα που προκάλεσαν εκτεταμένες καταστροφές στην παραγωγή, οι παραγωγοί εσπεριδοειδών και ιδιαίτερα κλημεντίνης, ναβαλίνας και μέρλιν στην Αργολίδα και σε άλλες περιοχές της χώρας αντιμετωπίζουν έντονα προβλήματα λόγω μιας πληθώρας επιβαρυντικών παραγόντων όπως η μείωση της ζήτησης και των παραγγελιών των συσκευαστηρίων προς εξαγωγή με αποτέλεσμα ο καρπός να μένει στα δέντρα, καθώς και η δυσκολία πρόσβασης στις αγορές.

Επισημαίνεται τέλος ότι στα ως άνω προβλήματα προστίθενται και οι πολύπλευρες συνέπειες της πανδημίας που έχουν πλήξει έντονα τους παραγωγούς οι οποίοι σε μεγάλο βαθμό αδυνατούν να καλύψουν τις υποχρεώσεις τους.

Κατόπιν αυτών, ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ σε τι ενέργειες προτίθεται να αναλάβει η Κυβέρνηση για την αντιμετώπιση των προβλημάτων των παραγωγών εσπεριδοειδών και ιδίως κλημεντίνης, ναβαλίνας και μέρλιν και την στήριξή τους».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος