Συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική Υπηρεσία σήμερα το απόγευμα, μετά την εκδήλωση πυρκαγιάς σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή της Αλέας Αργολίδας.
Η φωτιά, η οποία ξεκίνησε κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες, κινητοποίησε μεγάλες δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, καθώς υπήρχε κίνδυνος επέκτασής της. Συγκεκριμένα, 41 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων της 9ης Ειδικής Μονάδας Δασικών Επιχειρήσεων (ΕΜΟΔΕ) και 9 οχήματα βρίσκονται στο σημείο, επιχειρώντας για την κατάσβεση της πυρκαγιάς.
Επιπλέον, στην επιχείρηση συμμετέχουν 4 αεροσκάφη πυρόσβεσης, που επιχειρούν ρίψεις νερού από αέρος, ενισχύοντας τις επίγειες δυνάμεις. Η ταχεία κινητοποίηση και η συνεργασία όλων των δυνάμεων έχουν ως στόχο την αποτροπή της εξάπλωσης της φωτιάς και την προστασία των κατοίκων και των περιουσιών τους.
Η Αλέα είναι ορεινό χωριό στην πλαγιά του όρους Τραχύ του δήμου Άργους Μυκηνών.
#Πυρκαγιά σε χαμηλή βλάστηση στην Αλέα Αργολίδας. Κινητοποιήθηκαν 41 #πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων της 9ης ΕΜΟΔΕ, 9 οχήματα και 4 Α/Φ.
— Πυροσβεστικό Σώμα (@pyrosvestiki) July 29, 2024
Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, η εικόνα της πυρκαγιάς αργά το απόγευμα έχει βελτιωθεί αισθητά, ωστόσο βρίσκεται σε εξέλιξη.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος