Αργολίδα: Η επίδραση του φεστιβάλ Επιδαύρου στις τοπικές κοινωνίες το βιβλίο της Κατ. Κυριάκη

Η παρουσίαση του βιβλίου της Κατερίνας Γ. Κυριάκη: “ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΠΙΔΑΥΡΟΥ – Μνήμες και επιδράσεις του θεσμού στην πολιτισμική ταυτότητα της τοπικής κοινωνίας”, θα γίνει την Παρασκευή 18 Ιουνίου στην Επίδαυρο και τη Δευτέρα 21 Ιουνίου στο Λυγουριό.

Αργολίδα: Η επίδραση του φεστιβάλ Επιδαύρου στις τοπικές κοινωνίες το βιβλίο της Κατ. ΚυριάκηΚαθώς αρχίζει σταδιακά η αποκατάσταση των δραστηριοτήτων σε όλα τα επίπεδα, αρχίζει επίσης το μεγάλο καλλιτεχνικό γεγονός του Φεστιβάλ Επιδαύρου, αλλά και των εκδόσεων γι’ αυτό.

Μια πλούσια σε υλικό, με φωτογραφίες, κείμενα, πληροφορίες έκδοση του Δήμου Επιδαύρου, έρχεται να προσθέσει πολλές νέες πληροφορίες και γνώσεις για το θεσμό και τις τοπικές κοινωνίες.

Η συγγραφέας, Κατερίνα Κυριάκη, παρουσιάζει μια πολυεπίπεδη έρευνα, που αφορά στη δυναμική σχέση ανάμεσα στο Φεστιβάλ Επιδαύρου και τις τοπικές κοινωνίες.

Ανάμεσα στις αρχειακές πηγές και στο πρακτικό αποτέλεσμα της κοινωνικής εμπειρίας, η συγγραφέας, παρεμβάλει πολύτιμες εμπειρικές καταγραφές και κυρίως μαρτυρίες, που επιτρέπουν την καλύτερη γνωριμία μας με την περιοχή και τον πολιτισμό της.

Σύνταξη: Γιάννης Γαλανόπουλος

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος