Αργολίδα: Ενώπιον του ανακριτή ο 40χρονος ιερέας που συνελήφθη για προσβολή γεννετήσιας αξιοπρέπειας ανηλίκου – Δίδασκε σε κατηχητικό

Στο δικαστικό Μέγαρο Ναυπλίου, ενώπιον του ανακριτή οδηγήθηκε στις 3.00, μετά το μεσημέρι ο 40χρονος ιερέας από την Ερμιονίδα, που φέρεται να έστελνε βίντεο με άσεμνο περιεχόμενο σε ένα 13χρονο αγόρι. Συμφωνία με πληροφορίες θα ζητήσει νέα προθεσμία, προκειμένου να απολογηθεί για την κατηγορία, που τον βαρύνει.

Η δικογραφία, που έχει σχηματιστεί σε βάρος του είναι για προσβολή γενετήσιας πράξης σε ανήλικο.

Πρόκειται για Αρχιμανδρίτη της περιοχής, η οποία ανήκει στη Μητρόπολη Ύδρας, Σπετσών κ Αιγίνης.

Η υπόθεση ήρθε στο φως, όταν ο πατέρας του ανηλίκου αντιλήφθηκε μηνύματα με άσεμνο περιεχόμενο, που έστειλε ο φερόμενος ως δράστης στον ανήλικο, μέσω της εφαρμογής messenger. Ο ιερέας κατέγραφε τον εαυτό του γυμνό και τα έστελνε στον ανήλικο.

Από τον ήχο του βίντεο, οι γονείς του παιδιού -όπως οι ίδιοι υποστηρίζουν- και συγκεκριμένα ο 52χρονος πατέρας του ανήλικου, αναγνώρισαν την φωνή του φερόμενου ως δράστη και κατήγγειλαν το περιστατικό, αρχικά στο Α.Τ Ερμιονίδας και ακολούθως στο Τ.Α Ναύπλιου, όπου διενεργήθηκε προανάκριση.

Επίσης, έχουν κατασχεθεί τρεις συσκευές κινητών τηλεφώνων, ένας φορητός υπολογιστής και ένας “πύργος” σταθερού υπολογιστή που ανήκουν στον 40χρονο ιερέα.

Ανακοίνωση εξέδωσε η Ιερά Μητρόπολη Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης αναφέροντας μάλιστα και το όνομα του ιερέα. Η ανακοίνωση αναφέρει: “Η Ιερά Μητρόπολις Ύδρας, Σπετσών & Αιγίνης ανακοινώνει ότι ό Αρχιμανδρίτης κληρικός τής καθ’ `Ημάς `Ιεράς Μητροπόλεως έτέθη σέ αργία ως διαλευκάνσεως τής ύποθέσεώς του γιά αδίκημα διωκόμενον άπό τόν Ποινικόν Κώδικα καί ταυτοχρόνως άπό τούς `Ιερούς Κανόνας τής `Εκκλησίας”.

Την ίδια ώρα η αστυνομία διερευνά αν ο ιερέας εμπλέκεται και σε άλλες πράξεις, δεδομένου ότι διδάσκει σε Κατηχητικό σχολείο.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος