Αργολίδα :Αύριο στον ανακριτή ο χειριστής του ταχύπλοου

Στον ανακριτή Ναυπλίου θα απολογηθεί αύριο το πρωί, μετά την 24ωρη προθεσμία που πήρε, οι 45χρονος Γάλλος χειριστής του σκάφους που προκάλεσε την τραγωδία στο Πορτοχέλι.

Σήμερα το μεσημέρι η Αντιεισσαγγελέας Ναυπλίου απήγγειλε σε βάρος του τις κατηγορίες της διπλής ανθρωποκτονίας εξ αμελείας , της πρόκλησης σωματικών βλαβών εξ αμελείας ,επίσης, και της διατάραξης ασφαλείας θαλάσσιων συγκοινωνιών ( η τελευταία είναι σε βαθμό κακουργήματος ).

Σύμφωνα με πληροφορίες , στην κατάθεση του ο Γάλλος χειριστής του ταχύπλοου υποστήριξε ( όπως άλλωστε και στην πρώτη του κατάθεση στο Λιμεναρχείο Πορτοχελίου ,όπου παρουσιάστηκε δεκαπέντε ώρες μετά το δυστύχημα) ότι «η ταχύτητα που είχε αναπτύξει ήταν μέσα στα επιτρεπόμενα όρια» ενώ για το μικρό αλιευτικό σκάφος επανέλαβε ότι « εκείνο δεν είχε φωτισμό και για αυτό δεν το αντιλήφθηκε ..»
Για τα δυο αυτά μείζονα ζητήματα-ερωτήματα υπάρχουν αντικρουόμενες απόψεις και μαρτυρίες.

Αργολίδα :Αύριο στον ανακριτή ο χειριστής του ταχύπλοου

Υπάρχουν ψαράδες της περιοχής Κοιλάδας Ερμιονίδος που λένε ότι «το μικρό σκάφος των 4 μέτρων είχε φωτισμό», ενώ αναφορικά με το ταχύπλοο αναφέρουν ότι « έτρεχε με υπερβολική ταχύτητα , κάτι που είχαν παρατηρήσει και σε άλλες περιπτώσεις..»

Αύριο αναμένεται το αποτέλεσμα της εξέτασης αίματος στην οποία έχει υποβληθεί ο Γάλλος οδηγός σε σχέση με τη χρήση αλκοόλ , η όχι ,το μοιραίο βράδυ της Παρασκευής .

Τότε που συνέβη η ναυτική τραγωδία με αποτέλεσμα το θάνατο των δυο ανδρών-αδελφών(60 και 70 ετών )και τον βαρύ τραυματισμό της 60χρονης αδελφής τους που νοσηλεύεται στην εντατική του « Αγίου Σάββα».

Στο « μικροσκόπιο» εμπειρογνωμόνων και φυσικά της Λιμενικής Αρχής είναι ήδη και τα ευρήματα τόσο στο 10μετρο ταχύπλοο δυναμικότητας 750 ίππων όσο και τα υπολείμματα του πλαστικού σκάφους ( 25 ίππων) που επέβαιναν οι άτυχοι , ερασιτέχνες, ψαράδες οι οποίοι έκαναν τις διακοπές τους στην Ερμιονίδα.

Να υπενθυμίσουμε ότι στο ταχύπλοο ( δεύτερη φωτο) επέβαιναν , μαζί με το χειριστή , ένδεκα Γάλλοι , εκ των οποίων οι τρεις άνδρες, τέσσερις γυναίκες και τέσσερα μικρά παιδιά. Όλοι τους έκαναν διακοπές στην περιοχή Κοιλάδας όπου ο χειριστής του ταχύπλοου έχει εξοχικό και διαμένει συχνά. Άλλωστε ο ίδιος δραστηριοποιείται επαγγελματικά και στην περιοχή, εκτός από Γαλλία και Βέλγιο.

Φωτο : ΕΥΡΩΚΙΝΗΣΗ/ΒΑΣ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ( Κεντρική)

ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος