Αρχίζει το έργο του καταφυγίου αδέσποτων ζώων στο δήμο Τρίπολης

Τη σύμβαση του έργου που αφορά στη διαμόρφωση και τον εξοπλισμό των εγκαταστάσεων, στο καταφύγιο των αδέσποτων ζώων συντροφιάς, υπέγραψε ο δήμαρχος Τρίπολης, Κώστας Τζιούμης, και ο ανάδοχος του έργου.

Το έργο έχει προϋπολογισμό μελέτης 216.455 ευρώ και οι εργασίες που προβλέπεται να εκτελεστούν είναι:

• Κατασκευή κελιών από μεταλλικούς δοκούς και μεταλλικό γαλβανισμένο πλέγμα, τόσο στον εσωτερικό όσο και στον εξωτερικό στεγασμένο χώρο του κτιρίου, καθώς και εργασίες πλαγιοκάλυψης από προκατασκευασμένα πάνελ.

• Κατασκευή εγκατάστασης αποχέτευσης λυμάτων, ηλεκτρολογική εγκατάσταση και κατασκευή εσωτερικής εγκατάστασης ύδρευσης στο κτίριο των κελιών.

• Διαμόρφωση οδού πρόσβασης και οδών κυκλοφορίας εντός του γηπέδου με ασφαλτοσκυρόδεμα και βιομηχανικό δάπεδο από σκυρόδεμα.

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Τρίπολης σημείωσε: «Υπογράψαμε τη σύμβαση για ένα σημαντικό έργο το οποίο αφορά τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς στην περιοχή μας. Από την πρώτη στιγμή της θητείας μας, καταβάλλουμε μια τεράστια προσπάθεια, για ένα θέμα που απασχολεί την τοπική μας κοινωνία. Ποτέ δεν ισχυριστήκαμε ότι το λύσαμε, όμως σε όλους – πλην των κακοπροαίρετων – είναι εμφανές ότι το πρόβλημα έχει περιοριστεί.
Δεν εφησυχάζουμε, προχωράμε το έργο για ένα σύγχρονο ενδιαίτημα, κάνουμε ένα ακόμα βήμα προς τη βελτίωση του ζητήματος αυτού. Δρομολογούμε την πρόσληψη κτηνιάτρου, ενώ αναμένουμε τις εξελίξεις για το νέο νομοθετικό πλαίσιο».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος